JUSRE x Bio Journal

publicatiedatum: 3 OKTOBER 2023

Bron: Bio Journal, oktober 2023

Nieuwe kleurrijke biologische kombucha

Tholen – JusRé, gevestigd in het Belgische Beernem, introduceerde net voor de zomer haar nieuwe toevoeging aan het gamma, biologische Kombucha. Deze verfrissende dranken konden geproefd worden tijdens de Taste of Tavola beurs die vorige week in Kortrijk gehouden werd. Valérie Lemahieu van JusRé is enthousiast over de reacties: “We hebben uiterst positieve feedback ontvangen over onze Kombucha’s en we zijn heel blij met het verloop van de beurs. We hebben al veel opvolging kunnen doen en er is duidelijk interesse getoond om met onze producten op te starten.”

Het JusRé kombucha-assortiment bestaat uit de volgende drie smaken:

  • Peach to the Beach: thee – perzik – rozenbottel – hibiscus
  • Seas the Day: thee – appel – ananas – kokosnoot
  • Love you berry much: thee – aardbei – framboos – biet – gember

Valérie benadrukt dat ze veel aandacht hebben besteed aan het bereiken van een mooie balans in smaak, zodat de drankjes toegankelijk zijn. “De positieve reacties bevestigen dat mensen tevreden zijn met het resultaat. Ook over de verpakking kregen we leuke feedback. Voor de ontwerpen van de verpakkingen hebben we ons laten inspireren door de kleuren die ons ontwikkelingstraject hebben bepaald: lichtroze, lichtgeel en lichtoranje. Bij het inschenken zagen de bezoekers deze kleuren duidelijk weerspiegeld in de kleine bekertjes.”

Ze geeft aan dat het na de introductie kort voor de zomer al snel duidelijk werd dat de Kombucha Drinks een groot succes waren. “Binnen twee weken waren we al door onze opstartproductie heen. Niet alleen de smaak overtuigde, ook de kwaliteit van onze kombucha krijgt veel waardering. We kiezen er bewust voor om onze kombucha niet te pasteuriseren om zo de levende culturen en enzymen die zich tijdens het fermentatieproces ontwikkelen te behouden. Als gefermenteerde drank bevat kombucha van nature probiotische micro-organismen, zoals bacteriën en gist. Deze probiotica zijn gunstig voor de darmgezondheid omdat ze het evenwicht van de darmflora bevorderen. Je leest het ook op onze blikjes: Good for your gut!”

Binnenkort breidt JusRé haar aanbod verder uit met biologische sappen. Meer informatie daarover volgt nog.

Jusre-taste of tavola