Veelgestelde vragen

Als je bezig bent met juices, hoor je thuis in de groep van de zogenaamde ‘innovators’! Juices nemen aan belang toe in ons dagelijks leven. Dit owv. de toenemende aandacht voor meerwaarde-producten en door de actuele levensstijl waar we tijd tekort komen om die waardevolle voedingsstoffen in te nemen.

Dat je daarenboven vragen hebt, stemt ons gelukkig. Dat betekent dat JusRé de mensen aanspreekt die bewust omgaan met de keuzes die zij maken.

We hebben getracht de meest voorkomende en pertinente vragen te beantwoorden omdat we van efficiëntie houden. Moesten er alsnog vraagtekens blijven bestaan, mail ons gerust op hello@jusre.be.

Hoeveel JusRé’kes van 250ml mag ik drinken per dag?

We hebben niet de ambitite om voor te schrijven welke hoeveelheid goed is voor iemand. Ik geloof sterk in het principe van een evenwichtige voeding. Alles maar met mate! Het voorschrift geldt: vijf stukken fruit en/of groenten per dag. Wel, bij JusRé is het makkelijk, alles staat vooraan omschreven op de flesjes.

Wat is het verschil met de gangbare sappen op de markt vandaag?

Kijk uit naar de vermelding Cold Pressing, dit zijn de meest gezonde sappen. Waar een centrifuge of blender gebruikt wordt, ben je al heel wat vitale elementen kwijt. Naderhand is het van belang dat er geen conserveringsmiddelen inzitten. Je moet alle ingrediënten op het etiket vlot kunnen lezen: appel, peer, courgette, selder, wortel, munt, sinaasappel, rode biet... E-nummers zijn volstrekt uit den boze! Daarnaast is het aangewezen om vermeldingen met steriliseren of flash pasteurizeren te vermijden. Deze technieken halen zoveel van de kostbare voedingsstoffen weg dat het zijn doel volledig voorbij schiet. Ook kan de smaak beïnvloed zijn waardoor er verwerkte suikers aan toegevoegd moeten worden.  

Kan ik JusRé buiten de frigo bewaren?

JusRé moet altijd gekoeld bewaard blijven, tussen 0 en 7°C afhankelijk van de voorkeur van koelheid. Ze zijn op hun best net na het uithalen uit de frigo!

Ik heb bezinksel in mijn flesje

Natuurlijk sap bezinkt. Enkel toevoegingen kunnen dit proces tegengaan. Het is niet altijd zo smakelijk van uitzicht maar onthoud dat dit niets afdoet aan de smaak en de voedingswaarde, integendeel het is teken van versheid! Schudt de vitaminen weer goed wakker, letterlijk en figuurlijk, en geniet!

Waarom is Cold Pressing duurder dan een ander sap uit de supermarkt?

Het is een traag proces, een stuk arbeidsintensiever dan andere vormen van verpersing. Gelukkig maken we gebruik van een semi-industriële machine waardoor we de prijs nog binnen de perken kunnen houden.

Waar koopt JusRé de grondstoffen?

Per soort testen en evalueren we smaak en voedzaamheid. Afhankelijk daarvan wordt gekozen waar we de grondstoffen vandaan halen en voor welke periode van het jaar. Het zijn verse producten dus de smaak kan wijzigen in de loop van een oogst. Er wordt maximaal lokaal aangekocht maar waar we de meer exotische kant opgaan, bv. sinaasappels, komen we in het Zuiden van Europa terecht.

Is JusRé goed voor kindjes?

Ja, absoluut, mijn eigen kinderen (Jules & Renée) zijn er verzot op. Heel wat Mama’s vinden het heerlijk om te zien hoe makkelijk de kinderen fruit en groenten innemen doordat het allemaal zo lekker smaakt en mooi kleurrijk uitziet. En dat het dan nog eens zo gezond is, is fantastisch!

Wat is het verschil tussen een juice en een smoothie?

Een sap is in principe een ‘vloeibaardere’ vloeistof dan een smoothie. Sap en pulp worden gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk geabsorbeerd wordt. Je lichaam hoeft niet zo zijn best te doen om te verteren en heeft energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen. Vandaar dat juices ook vaak ingezet worden als detox om de jarenlange opstapeling in de lever in gang te zetten.

Een smoothie dan is per definitie een ‘dikkere’ vloeistof en zal langer een voldaan gevoel geven dan een sap. Op basis van een blender worden alle ingrediënten verhakselt. Het is een vezelrijkere drank dan een sap en zal dus langer een voldaan gevoel geven. Nadeel is dat een gedeelte van de voedingsstoffen achterblijven op de vezels en dus het lichaam verlaten zonder dat we er gebruik van gemaakt hebben.

Hoe verlopen bestellingen op de webshop?

We willen het beste voor je gezondheid en dit zonder de betrokkenheid voor onze mooie natuur te verliezen! Om die reden hebben we beslist om met eFoodBox samen te werken en zo een retour systeem op te zetten voor de koelboxen. Een tweede reden is dat we zo de logistiek kunnen combineren met het regulaire transport. Wij coveren de logistieke kost voor jullie bij een minimum-bestelling van 72 €. En omdat we weten dat jullie allen actieve mensen zijn, zullen jullie het leveringsmoment kunnen kiezen (vm/nm/avond). We laden telkens op maandag, woensdag en vrijdag waardoor de bestellingen van de webshop geleverd worden op dinsdag, donderdag en zaterdag. Geniet van JusRé om zóveel redenen!

Waarom worden juices vaak ingezet als detox?

Bij cold pressed juices worden sap en pulp gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk geabsorbeerd wordt door het lichaam, het hoeft niet zo zijn best te doen om te verteren en heeft energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen. Op die manier gaan juices de opstapeling van gifstoffen in de lever te lijf.

Waarom geen glazen flessen?

Wij gaan uit van de actieve levensstijl van onze gebruikers. Jullie nemen de sappen mee op de fiets of in de wagen mee en moeten het lege flesje op een bepaald ogenblik kwijt. Als dit in het algemene traject van vuilnis terecht komt, kan PET (polyethyleentereftalaat) vlot gerecycleerd worden. Los daarvan is het flesje al gedeeltelijk gemaakt van gerecycleerd materiaal. Voor het recycleren van PET is ook substantieel minder energie nodig dan voor de recyclage van glas. Tot slot is PET lichter dan glas waardoor minder brandstof nodig is voor het transport ervan. Het is een bewuste keuze.

Wat is HPP?

HPP staat voor High Pressure Processing, het wordt ook wel pascalizatie genoemd. Het is een methode om de houdbaarheid van verse sappen tot 25 dagen te verlengen zonder af te doen aan de voedingswaarde en de smaak van de gebruikte ingredënten. Het is een vrij revolutionair procédé dat in Japan aan het begin van deze eeuw ontwikkeld werd. Sinds 2005 is het in de US gecommercialiseerd en de laatste jaren heeft het West-Europa bereikt. Er zijn talrijke studies gedaan op smaak, kleurbehoud maar voornamelijk op het behoud van voedingswaarden. De resultaten zijn verbluffend! Deze vele voordelen zorgen ervoor dat de vraag sterk toeneemt. Als het sap dan nog eens ontgonnen is op basis van cold pressing kan je genieten van een ultragezond sap! JusRé dus!

HPP is nog eerder nieuw naar toepassingsgebied, op dit ogenblik komen sappen, gesneden fruit en groeten, vis en schaaldieren, koelverse soepen en vleeswaren, sauzen en babyvoeding in aanmerking. Het is een duur procédé omwille van de handelingen in het productieproces maar mogelijks wordt dat in de toekomst verder ontwikkeld waardoor de prijs gedrukt kan worden en ook de toepassingen en de volumes zullen toenemen.

Is HPP milieuvriendelijk?

Met HPP wordt 80 % minder energie gebruikt dan pasteurisatie. Daarenboven is de logistiek ook minder zwaar dan bij ultraverse sappen (2 tot 4 dagen) omdat er minder leveringen nodig zijn dan in een dagdagelijks model.

Is HPP of pascalisatie veilig?

 De ingrediënten worden kortstondig onder druk gezet, maar het voedingsmiddel blijft intact en er worden geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd. HPP zorgt er ook voor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen waardoor het ook veilig is voor de kwestbaardere groepen zoals ouderen, kinderen en zwangeren.

Wat is pasteurisatie?

Pasteurisatie is gebaseerd op warmte. Het sluit schimmels, gisten en slechte bacteriën uit en heeft als voordeel dat het product niet koel gehouden moet worden en dat de houdbaarheid van enkele maanden tot jaren verlengd kan worden. Helaas vernietigt dit proces de levende vitamines, mineralen en enzymen waardoor het geen natuurlijke voedingswaarde meer heeft. Het allergrootste aandeel van de sappenmarkt wordt nog steeds gedomineerd door gepasteuriseerde sappen.  

Kan JusRé interessant zijn voor uw zaak? Laat hier contactgegevens na en wij volgen met meer info en staaltjes om JusRé te testen!

Klik hier om contact op te nemen