Veelgestelde vragen

Juices nemen aan belang toe in ons dagelijks leven. Dit omwille van de verhoogde aandacht voor meerwaardeproducten en door onze huidige levensstijl waarbij we vaak tijd tekort hebben om voldoende waardevolle voedingsstoffen in te nemen.

Dat je vragen hebt over onze sapjes, stemt ons gelukkig. Dat betekent dat JusRé de mensen aanspreekt die bewust omgaan met de keuzes die zij maken. We hebben getracht de meest voorkomende en pertinente vragen te beantwoorden. Mocht je het antwoord op je vraag hieronder niet terugvinden, mail dan gerust naar love@jusre.be.

Hoeveel JusRé’kes van 250ml mag ik drinken per dag?

Wij geloven sterk in het principe van een evenwichtige voeding. Alles mag, maar met mate. Het voorschrift geldt doorgaans: vijf stukken fruit en/of groenten per dag. Aangezien de ingrediënten duidelijk op onze verpakking vermeld staan, kun je dit makkelijk als richtlijn gebruiken.

Wat is het verschil met de gangbare sappen op de markt vandaag?

Het belangrijkste onderscheid is de techniek van Cold Pressing, die wij gebruiken. Koudgeperste sappen zijn de gezondste sappen. Waar een centrifuge of blender gebruikt wordt, ben je al heel wat vitale elementen kwijt. Ook is het van belang dat er geen conserveringsmiddelen inzitten. Je moet alle ingrediënten op het etiket vlot kunnen lezen: appel, peer, spinazie, selder, wortel, munt, sinaasappel, rode biet… E-nummers zijn volstrekt uit den boze. Daarnaast is het aangewezen om producten die gesteriliseerd of (flash) gepasteuriseerd zijn te vermijden (deze info vind je op het etiket). Deze technieken halen zoveel van de kostbare voedingsstoffen weg dat het zijn doel volledig voorbij schiet. Ook kan de smaak beïnvloed zijn waardoor er vaak verwerkte suikers aan toegevoegd worden.

Kan ik JusRé buiten de frigo bewaren?

JusRé moet altijd gekoeld bewaard blijven, tussen 0 en 7°C afhankelijk van de voorkeur. Ze zijn op hun best net na het uithalen uit de frigo!

Ik heb bezinksel in mijn flesje

Natuurlijk sap bezinkt. Het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit maar dit doet niets af aan de smaak en de voedingswaarde. Integendeel, het is teken van versheid.

Schud de vitaminen even goed wakker, letterlijk en figuurlijk, en genieten maar!

Waarom zijn koudgeperste sappen duurder dan een ander sap uit de supermarkt?

Cold Pressing is een traag proces, een stuk arbeidsintensiever dan andere vormen van verpersing. Gelukkig maken we gebruik van een semi-industriële machine waardoor we de prijs nog binnen de perken kunnen houden.

Waar koopt JusRé de grondstoffen?

Per soort testen en evalueren we smaak en voedzaamheid. Afhankelijk daarvan wordt gekozen waar we de grondstoffen halen en dit afhankelijk van de periode van het jaar.

Wij werken enkel met verse producten dus de smaak kan wijzigen in de loop van een oogst. Wij proberen zoveel mogelijk lokaal aan te kopen maar voor de meer exotische vruchten gaan (bv. sinaasappels), gaan we naar het Zuiden van Europa.

Is JusRé goed voor kindjes?

Ja, absoluut, mijn eigen kinderen (Jules, Renée & Gaspard) zijn er verzot op. Heel wat mama’s en papa’s vinden het heerlijk om te zien hoe makkelijk de kinderen fruit en groenten innemen doordat het allemaal zo lekker smaakt en mooi kleurrijk uitziet. En dat het dan nog eens zo gezond is, is mooi meegenomen.

Wat is het verschil tussen een juice en een smoothie?

Een sap is in principe een ‘vloeibaardere’ vloeistof dan een smoothie. Sap en vruchtvlees worden gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk geabsorbeerd wordt. Je lichaam hoeft niet zo zijn best te doen om het te verteren en heeft energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen. Vandaar dat juices ook vaak ingezet worden bij een detox kuur.

Een smoothie is een per definitie ‘dikkere’ vloeistof en zal langer een voldaan gevoel geven dan een sap. Met een blender worden alle ingrediënten gemixt. Het is een meer vezelrijke drank dan een sap en zal dus langer een voldaan gevoel geven. Nadeel is dat een gedeelte van de voedingsstoffen achterblijven op de vezels en dus het lichaam verlaten zonder dat we er gebruik van gemaakt hebben.

Hoe verlopen bestellingen op de webshop?

Wij coveren de logistieke kost voor jullie bij een minimumbestelling van 55 euro. Is het orderbedrag lager dan 55 euro, dan worden 10 euro verzendingskosten in rekening gebracht. De verzending gebeurt via bpost, en is onderhevig aan hun dienstverlening. De levering kan nauwgezet gevolgd worden via hun track & trace en gebeurt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (feest- en brugdagen uitgezonderd).
Omdat we weten dat onze klanten actieve mensen zijn, kunnen jullie optioneel (tegen een supplement van 5 euro), het leveringsmoment meer in detail kiezen, zijnde dinsdag – woensdag – donderdag – vrijdag (voormiddag, namiddag of avond) alsook zaterdag (voormiddag of namiddag. In dat geval gebeurt de levering met een koerierdienst. Ook deze leveringen kunnen nauwgezet gevolgd worden via een track & trace.

Vanaf welk bestelbedrag is de transportkost inbegrepen in het totaalbedrag?

Vanaf een bedrag van 55 euro leveren wij zonder additionele kosten voor standaard verzending met bpost. Dat lijkt een hoog bedrag en dat is ook zo, wij zijn evenzeer consument.

Maar dit is wel het bedrag dat nodig is om het rendabel te houden. Onze producten moeten gekoeld vervoerd worden dus we gebruiken een koel-houdende verpakking met koelzakjes. Los van de kost van het transport en de verpakking, is ons gevoel bij hele kleine leveringen dat we onze planeet nodeloos onder druk zetten.

Weet dat wij ongeveer 220 verkooppunten hebben over België. Als je alsnog thuislevering wil maar eerst de producten wil testen alvorens een groter bedrag uit te geven, kan je zeker bij hen terecht. Vraag gerust na via love@jusre.be waar je terecht kan.

 

Weetje:

De box hebben we bewust ecologisch gekozen zodat jij deze naderhand gewoon bij het karton kan achterlaten. De koelzakjes kan je hergebruiken om boodschappen mee naar huis te nemen of als er een pick-nick op de planning staat 😊

Waarom worden juices vaak ingezet bij een detox kuur?

Bij cold pressed juices worden sap en vruchtvlees gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk geabsorbeerd wordt door het lichaam, zo heeft het energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen.

Mag ik eten tijdens de cleanse?

Het is bijna onwezenlijk moest je tijdens je detox geen behoefte zou hebben aan eten. Maar zet door, focus je op iets anders, drink extra water en probeer het moment te laten passeren. Als je echt niet tegen te houden bent, laat je dan gaan in een licht verteerbaar gerecht. Soep kan daar een goede oplossing in bieden. En voel je echt de behoefte aan een knabbel, kies dan voor een rauwe groente: wortel, selder…

Hang on!

Hoeveel keer per jaar mag ik een detox inplannen?

Een cleanse zorgt ervoor dat je rust gunt aan je darmen. Dankzij die pauze zal je lichaam energieker zijn omdat het geen voedsel te verteren heeft. Maar het is wel degelijk een reset van je lichaam, wees er voorzichtig mee, plan goed in gedurende een periode die lichamelijk en organisatorisch gunstig is voor jou. Ons advies is niet meer dan zes keer per jaar te kuren.

Zal ik vermageren na een cleanse?

Als je een meerdaagse cleanse inplant, zal je na afloop minder zin hebben in  suikers en vette voeding. Je systeem is als het ware ge-reset en immuniteit is versterkt door de inname van vitaminen, mineralen en enzymen. Afhankelijk van je voorbereiding de dagen ervoor, je algemene voedingsgewoonten en je metabolisme, kan de kuur meer of minder gewichtsverlies tot gevolg geven.

 

Waarom geen glazen flessen?

Het proces van HPP (high pressure processing) laat geen glazen fles toe, de hoge druk zou het flesje doen barsten.

Daarnaast gaan wij uit van de actieve levensstijl van onze gebruikers. De sappen worden meegenomen met de fiets of in de wagen en op een gegeven moment komt het flesje in het reguliere afvaltraject terecht. PET (polyethyleentereftalaat) kan vlot gerecycleerd worden. Voor het recycleren van PET is ook substantieel minder energie nodig dan voor de recyclage van glas.

Sinds mid 2019 zijn al onze verpakkingen (fles, dop en ringel) 100% rPet & bio based.

Wat is HPP?

HPP staat voor High Pressure Processing, het wordt ook wel pascalisatie genoemd. Het is een methode om de houdbaarheid van verse sappen tot 25 dagen te verlengen zonder af te doen aan de voedingswaarde en de smaak van de gebruikte ingrediënten. Het is een vrij revolutionair procédé dat in Japan aan het begin van deze eeuw ontwikkeld werd. Sinds 2005 is het in de US gecommercialiseerd en de laatste jaren heeft het West-Europa bereikt. Er zijn talrijke studies uitgevoerd op smaak, kleurbehoud maar voornamelijk op het behoud van voedingswaarden. De resultaten zijn verbluffend. Deze vele voordelen zorgen ervoor dat de vraag sterk toeneemt. Als het sap dan nog eens ontgonnen is op basis van cold pressing kan je genieten van een ultra gezond sap. JusRé dus!

HPP is nog eerder nieuw naar toepassingsgebied, op dit ogenblik komen sappen, gesneden fruit en groeten, vis en schaaldieren, koelverse soepen en vleeswaren, sauzen en babyvoeding in aanmerking. Het is een duur procédé omwille van de handelingen in het productieproces maar mogelijks wordt dat in de toekomst verder ontwikkeld waardoor de prijs gedrukt kan worden en ook de toepassingen en de volumes zullen toenemen.

Wat is pasteurisatie?

Pasteurisatie is gebaseerd op warmte. Het sluit schimmels, gisten en slechte bacteriën uit en heeft als voordeel dat het product niet koel gehouden moet worden en dat de houdbaarheid van enkele maanden tot jaren verlengd kan worden. Helaas vernietigt dit proces de levende vitamines, mineralen en enzymen. Het allergrootste aandeel van de sappenmarkt wordt helaas nog steeds gedomineerd door gepasteuriseerde sappen.

In HPP milieuvriendelijk?

Met HPP wordt 80 % minder energie gebruikt dan pasteurisatie. Bovendien is de logistiek ook minder zwaar dan bij ultra verse sappen (2 tot 4 dagen) omdat er minder leveringen nodig zijn.

Is HPP of pascalisatie veilig?

De ingrediënten worden kort onder druk gezet, maar het voedingsmiddel blijft intact en er worden geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd. HPP zorgt er ook voor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen, waardoor het ook veilig is voor de meer kwetsbare groepen zoals ouderen, kinderen en zwangeren.

Winkelmand

Geen producten in je winkelmand.