Veelgestelde vragen

Healthy habits zijn belangrijk in ons dagelijks leven. Dat je vragen hebt over ons gamma, stemt ons gelukkig. Dat betekent dat JusRé mensen aanspreekt die bewuste keuzes maken. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen. Heb je toch nog een andere vraag, mail dan gerust naar [email protected].

Bestellen & Leveren

Bij het plaatsen van je online bestelling, kan je in de check-out een gewenste leverdatum opgeven. Bij JusRé zijn we toegewijd om jouw bestelling op de door jou gewenste dag te leveren. We werken hard om een soepele en tijdige levering te garanderen. Echter, soms kunnen er onvoorziene omstandigheden optreden die buiten onze controle liggen, zoals bijvoorbeeld de weersomstandigheden, transportproblemen of andere onverwachte gebeurtenissen.

Wij willen dat je op de hoogte bent van dit risico en willen benadrukken dat we er alles aan zullen doen om eventuele vertragingen tot een minimum te beperken. En uiteraard staat ons team staat altijd klaar om eventuele vragen of zorgen die je hebt te beantwoorden.

We begrijpen hoe belangrijk jouw bestelling voor je is, en we willen je bedanken voor je begrip en geduld in het geval van vertragingen. Ons doel blijft hetzelfde: jouw tevredenheid en een succesvolle levering. Mocht je vragen hebben over je bestelling of meer informatie willen over onze leveringsvoorwaarden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om te helpen!

Wij krijgen weleens de vraag om een vooraf samengestelde box te bestellen maar smaak A of B te wijzigen in receptuur C of D.

Wij maken iedere dag redelijk wat pakjes klaar dus de boxen hebben we samengesteld om wat eenvoud en efficiëntie te creëren in de koeling.

Dus het kan effectief maar dan bestel je misschien gewoon beter de losse flesjes die je zelf verkiest anders lopen we risico op een vergissing.

Af en toe krijgen we ook de vraag om een bepaalde receptuur uit de detox te halen en te vervangen door een smaak van voorkeur.

Weet dat dit geheel onderbouwd is om een ideale reset te zijn voor je lichaam. Als er bepaalde smaken uitgehaald worden, mis je mogelijks een deel van het effect van de detox en dat kan niet de bedoeling zijn. Maar heb je specifieke allergieën/intoleranties? Of lust je simpelweg een van onze producten niet? Voeg dan in de opmerkingen bij je bestelling toe wat je precies wil vervangen en welk product je graag in de plaats had gehad.

Thx alvast voor jullie begrip hierin 😊

Wij coveren de logistieke kost voor jullie bij een minimumbestelling van € 80. Is het orderbedrag lager dan € 80, dan worden € 10 verzendingskosten in rekening gebracht. De verzending gebeurt via een post- of koerierdienst en is onderhevig aan hun dienstverlening. De levering kan nauwgezet gevolgd worden via hun track & trace en gebeurt op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag (feest- en brugdagen uitgezonderd).
Omdat we weten dat onze klanten actieve mensen zijn, kunnen jullie optioneel (tegen een supplement van € 2,50) kiezen voor levering op maandagavond (tijdsvenster 17u-22u). Ook deze avondlevering kan nauwgezet gevolgd worden via een track & trace.
Wil je je levering graag ten laatste tegen de middag ontvangen, dan kun je optioneel (tegen een supplement van € 5,00) kiezen voor een levering voor 12h30.

Vanaf een bedrag van €80 leveren wij zonder additionele kosten voor standaard verzending met een post- of koerierdienst. Dat lijkt een hoog bedrag en dat is ook zo, wij zijn evenzeer consument. Desalniettemin is dit minimumbedrag nodig om de kosten van de koude keten te borgen.

Weet dat wij ongeveer 220 verkooppunten hebben over België. Als je alsnog thuislevering wil maar eerst de producten wil testen alvorens een groter bedrag uit te geven, kan je zeker bij hen terecht. Vraag gerust na via [email protected] waar je terecht kan.

JusRé maakt bewust de keuze om haar vaste klanten te belonen, dit d.m.v. van het Fidelity programma.
Om in aanmerking te komen, is het de bedoeling dat er minstens éénmaal per maand een bestelling geplaatst wordt via onze webshop voor een bedrag van min. €80 (waarbij je dus ook een online betaling uitvoert). Afhankelijk van het aangekocht bedrag wordt een kortingspercentage toegepast op het totaalbedrag en dan ook meteen verrekend. Lees alle details in onze blog.

Weet dat onze vooraf samengestelde boxen ook altijd een mooi voordeel bieden. We zorgen voor een leuke set binnen een toepasselijk thema: brunch, juices, kids-box… en maken het zowel de klant als onszelf makkelijk. En zo zorgen we dat er bij elke box een aangename afronding naar beneden gemaakt wordt.

Geregeld hebben we ook “acties” zijn waarbij je een mooi voordeel krijgt. Denk maar aan Black Friday, geschenkboxen waar een kortingsvoucher bij zit voor een volgende bestelling, etc.

Alsook gaan we soms partnerships aan, al dan niet in het kader van evenementen, beurzen, … waarbij een kortingscode (doorgaans tijdelijk) de wereld ingestuurd wordt. Tot slot voeren we occasioneel ook een giveaway. Wil je er alles over weten, volg dan zeker onze pagina’s op Facebook & Instagram.

Praktisch

Wij geloven sterk in het principe van een evenwichtige voeding. Alles mag, maar met mate. Het voorschrift geldt doorgaans: vijf stukken fruit en/of groenten per dag. Aangezien de ingrediënten duidelijk op onze verpakking vermeld staan, kun je dit makkelijk als richtlijn gebruiken.

Het belangrijkste onderscheid is de techniek van Cold Pressing die wij gebruiken. Koudgeperste sappen zijn de gezondste sappen. Bij het gebruik van een centrifuge of blender, verlies je heel wat vitale elementen.

Verder is het belangrijk dat er geen conserveringsmiddelen gebruikt worden. Je moet alle ingrediënten op het etiket vlot kunnen lezen: appel, peer, spinazie, selder, wortel, munt, sinaasappel, rode biet… E-nummers zijn volstrekt uit den boze.

Daarnaast is het aangewezen om producten die gesteriliseerd of (flash) gepasteuriseerd zijn te vermijden (deze info vind je op het etiket). Deze technieken halen zoveel van de kostbare voedingsstoffen weg dat het zijn doel volledig voorbij schiet. Ook kan de smaak beïnvloed worden waardoor er vaak verwerkte suikers aan toegevoegd worden.

JusRé moet altijd gekoeld bewaard blijven, tussen 0 en 7°C afhankelijk van de voorkeur. Ze zijn op hun best net na het uithalen uit de frigo!

Dit is helemaal ok, natuurlijk sap bezinkt namelijk. Het ziet er misschien minder aantrekkelijk uit maar dit doet niets af aan de smaak en de voedingswaarde. Integendeel, het is een teken van versheid! Schud de vitaminen even goed wakker, letterlijk en figuurlijk, en genieten maar!

Cold Pressing is een traag proces, een stuk arbeidsintensiever dan andere vormen van verpersing. Gelukkig maken we gebruik van een semi-industriële machine waardoor we de prijs nog binnen de perken kunnen houden.

Je kunt de JusRé producten invriezen maar hou er rekening mee dat er dan heel wat voedingswaarde verloren gaat. Onze aanbeveling blijft om op te drinken binnen de 21 dagen, dit voor een maximale vitamine boost.

Voor Wie?

Ja, absoluut, mijn eigen kinderen (Jules, Renée & Gaspard) zijn er verzot op. Heel wat mama’s en papa’s vinden het heerlijk om te zien hoe makkelijk de kinderen hun fruit en groenten ‘binnen hebben’ doordat bij JusRé alles zo lekker smaakt en er kleurrijk uitziet. Dat de producten van JusRé zo gezond zijn, is dan bijna een add-on geworden 😉

Uiteraard! Je hebt een hele lading aan vitaminen, mineralen en antioxidanten mee. Los daarvan helpen we geregeld zwangere dames met ochtendmisselijkheid. Gember doet wonderen gedurende die eerste maanden van de zwangerschap.

Stel ons gerust je vragen omtrent een medische achtergrond in combinatie met onze producten. In heel wat zaken hebben we ons ondertussen onderlegd.

Als we het antwoord niet weten, of we twijfelen, verwijzen we jullie wel terug door naar de behandelende arts, diëtiste of voedingsdeskundige. Zij kennen je persoonlijke situatie en kunnen met kennis van zaken de juiste terugkoppeling geven met betrekking tot het toevoegen van JusRé in jouw voedingspatroon.

Detox

Wanneer je een sapjeskuur of resetkuur bestelt, krijg je niet alleen heerlijke JusRé producten, maar ook een handige handleiding en dagplanning erbij. Die handleidingen zijn super handig en vertellen je precies hoe je de producten het best kunt gebruiken. Ze geven tips over wanneer je ze het beste kunt drinken en helpen je om het meeste uit je kuur te halen.

De Dagplanning laat je zien welk product je op welk moment van de dag moet consumeren. Zo zorg je ervoor dat je lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Met deze handleiding en dagschema wordt jouw sapjeskuur of resetkuur een makkelijker avontuur naar een gezondere jij.

Bij cold pressed juices worden sap en vruchtvlees gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk geabsorbeerd wordt door het lichaam, zo heeft het energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen.

Het is bijna onwezenlijk als je tijdens je detox geen behoefte zou hebben aan eten. Maar zet door, focus je op iets anders, drink extra water en probeer het moment te laten passeren. Als je echt niet tegen te houden bent, laat je dan gaan in een licht verteerbaar gerecht. Soep kan daar een goede oplossing in bieden. En voel je echt de behoefte aan een knabbel, kies dan voor een rauwe groente: wortel, selder…

Hang on!

Een detox zorgt ervoor dat je rust gunt aan je darmen. Dankzij die pauze zal je lichaam energieker zijn omdat het geen voedsel te verteren heeft. Maar het is wel degelijk een reset van je lichaam, wees er voorzichtig mee, plan goed in gedurende een periode die lichamelijk en organisatorisch gunstig is voor jou. Ons advies is niet meer dan zes keer per jaar te kuren.

Als je een meerdaagse detox inplant, zal je na afloop minder zin hebben in  suikers en vette voeding. Je systeem is als het ware ge-reset en immuniteit is versterkt door de inname van vitaminen, mineralen en enzymen. Afhankelijk van je voorbereiding de dagen ervoor, je algemene voedingsgewoonten en je metabolisme, kan de kuur meer of minder gewichtsverlies tot gevolg geven.

Overnight Chia Bowls

Een Bowl is een gelaagde combinatie van gezonde ingrediënten, samengevoegd tot een lekkere maaltijd. Typisch aan een Bowl is dat het in een compact kommetje (Bowl) past. Bowls hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en bestaan ondertussen in alle maten en soorten. Zoals je de gekende Smoothie Bowls, Breakfast Bowls, Poke Bowls en Burrito Bowls hebt, lanceerden wij met JusRé Chia Overnight Bowls. Het hoofdingrediënt? Je raadt het al… chiazaadjes!

De chiazaadjes laten we een nachtje weken in kokos- en amandelmelk, vandaar de naam ‘Overnight’. Door de zaadjes te laten weken, worden ze heerlijk zacht en zijn ze makkelijker verteerbaar.

Al sinds 2016 staat JusRé voor Your Healthy Pleasure. Verse cold pressed fruit en groenten, met veel liefde gebotteld in een flesje. Na vijf types dorstlessers (Juices, Shots, Drinks, Smoothies & Soups) vonden we het wel eens tijd voor een healthy hongerstiller binnen de JusRé-familie. Na de launch van onze supersmoothie ‘Oh My Chia’ wilden we dolgraag nog eens aan de slag gaan met chiazaadjes. Deze kanjers zijn nu eenmaal fantastisch voedzaam en kan je werkelijk overal mee combineren! Zo gezegd, zo gedaan. Na uitgebreide tastings en onderzoeken stelden we 2 Bowls samen met chiazaadjes als basis, vergezeld van nog meer voedzame lekkernijen.

De Bowls zijn ongelooflijk voedzaam door de talrijke aanwezigheid van het superfood chia. Het zijn precies die piepkleine zaadjes die de Bowls zo groots en krachtig maken. Het aantal essentiële voedingsstoffen die ze bevatten, is niet op één hand te tellen. Denk maar aan vezels, natuurlijke vetzuren (Omega 3 & 6), antioxidanten, eiwitten, energie, vitaminen,… en zo kunnen we blijven doorgaan! Bovendien zijn de zaadjes geweekt in een blend van kokos-en amandelmelk, een plantaardige bron aan vitaminen en mineralen die je immuniteit een flinke boost geven.

Als finishing touch kregen onze beide Bowls een overheerlijke en voedzame topping: mango bij de Mango Madness (het brainfood bij uitstek dat ook bijdraagt tot een gezondere huid en betere vertering) en rood fruit bij de Berry Boost (ware helden in het regelen van de bloeddruk- en circulatie).

Chiazaadjes zitten boordevol essentiële voedingsstoffen waar je lichaam intens gelukkig van wordt. Denk maar aan de natuurlijke vetzuren Omega 3 en Omega 6 die je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar die wel broodnodig zijn om je cellen en huid flexibel te houden. Of de antioxidanten die je immuniteit boosten en de eiwitten die je spieren en weefsels in topvorm houden. Om nog maar te zwijgen van het hoge energie– en vitaminengehalte in chia.

Maar een van chia’s allergrootste troeven zijn toch wel de vezels. Vezels geven je een snel en langdurig verzadigd gevoel. Door de chiazaadjes als basis te nemen, zijn onze Bowls ideaal als snelle snack om de kleine honger te stillen of als ontbijt om de dag vol energie te starten en tot de middag een verzadigd gevoel te hebben.

Laat je niet vangen door het compacte formaat van onze Chia Bowls. Door de overvloed aan chiazaadjes zijn de Bowls ware vezelbommetjes. En vezels staan nu eenmaal bekend om hun saturerende werking. Zo kan één chiazaadje tot wel 12 keer zijn eigen volume in vocht opnemen. 125 gram is dus ruim voldoende om je dat langdurig verzadigde gevoel te bezorgen.