Veelgestelde vragen

Healthy habits nemen aan belang toe in ons dagelijks leven. Dit omwille van de verhoogde aandacht voor meerwaardeproducten en door onze huidige levensstijl waarbij we vaak tijd tekort hebben om voldoende waardevolle voedingsstoffen in te nemen.

Dat je vragen hebt over ons gamma, stemt ons gelukkig. Dat betekent dat JusRé de mensen aanspreekt die bewust omgaan met de keuzes die zij maken. We hebben getracht de meest voorkomende en pertinente vragen te beantwoorden. Mocht je het antwoord op je vraag hieronder niet terugvinden, mail dan gerust naar love@jusre.be.

PRAKTISCH
Hoeveel JusRé’kes van 250ml mag ik drinken per dag?

Wij geloven sterk in het principe van een evenwichtige voeding. Alles mag, maar met mate. Het voorschrift geldt doorgaans: vijf stukken fruit en/of groenten per dag. Aangezien de ingrediënten duidelijk op onze verpakking vermeld staan, kun je dit makkelijk als richtlijn gebruiken.

Wat is het verschil met de gangbare sappen op de markt vandaag?

Het belangrijkste onderscheid is de techniek van Cold Pressing, die wij gebruiken. Koudgeperste sappen zijn de gezondste sappen. Waar een centrifuge of blender gebruikt wordt, ben je al heel wat vitale elementen kwijt. Ook is het van belang dat er geen conserveringsmiddelen inzitten. Je moet alle ingrediënten op het etiket vlot kunnen lezen: appel, peer, spinazie, selder, wortel, munt, sinaasappel, rode biet… E-nummers zijn volstrekt uit den boze. Daarnaast is het aangewezen om producten die gesteriliseerd of (flash) gepasteuriseerd zijn te vermijden (deze info vind je op het etiket). Deze technieken halen zoveel van de kostbare voedingsstoffen weg dat het zijn doel volledig voorbij schiet. Ook kan de smaak beïnvloed zijn waardoor er vaak verwerkte suikers aan toegevoegd worden.

Kan ik JusRé buiten de frigo bewaren?

JusRé moet altijd gekoeld bewaard blijven, tussen 0 en 7°C afhankelijk van de voorkeur. Ze zijn op hun best net na het uithalen uit de frigo!

Ik heb bezinksel in mijn flesje.

Natuurlijk sap bezinkt. Het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit maar dit doet niets af aan de smaak en de voedingswaarde. Integendeel, het is teken van versheid.

Schud de vitaminen even goed wakker, letterlijk en figuurlijk, en genieten maar!

Waarom zijn koudgeperste sappen duurder dan een ander sap uit de supermarkt?

Cold Pressing is een traag proces, een stuk arbeidsintensiever dan andere vormen van verpersing. Gelukkig maken we gebruik van een semi-industriële machine waardoor we de prijs nog binnen de perken kunnen houden.

Wat is het verschil tussen een juice en een smoothie?

Een smoothie is een per definitie ‘zwaardere’ vloeistof en zal langer een voldaan gevoel geven dan een sap. Dat komt omdat Smoothies vaak ingrediënten als banaan, mango, kokosmelk, havermeel… bevatten. Smoothies bevatten veel vezels omdat er als basis vaak met extra vezelrijke ingrediënten gewerkt wordt. Net die vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen obstipatie vermijden en verhelpen. De JusRé-Smoothies bevatten vaak kokosmelk of havermeel, deze zorgen voor een extra portie vitamine C, E en B.

Een sap is in principe een ‘vloeibaardere’ vloeistof dan een Smoothie. Sap en vruchtvlees worden gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk opgenomen wordt. Je lichaam hoeft niet zo zijn best te doen om het te verteren en heeft energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen. Vandaar dat Juices ook vaak ingezet worden bij een detox of cleanse kuur.

Gegeven de pluspunten van beide productgroepen, zetten wij beide categorieën in voor de detox.

Wil je graag nog meer weten over Smoothies? Neem dan zeker en vast een kijkje op onze blog!

VOOR WIE?
Is JusRé goed voor kinderen?

Ja, absoluut, mijn eigen kinderen (Jules, Renée & Gaspard) zijn er verzot op. Heel wat mama’s en papa’s vinden het heerlijk om te zien hoe makkelijk de kinderen hun fruit en groenten ‘binnen hebben’ doordat bij JusRé alles zo lekker smaakt en er kleurrijk uitziet. Dat de producten van JusRé zo gezond zijn, is dan bijna een add-on geworden 😉

Mag ik JusRé drinken als ik zwanger ben?

Uiteraard! Je hebt een hele lading aan vitaminen, mineralen en antioxidanten mee. Los daarvan helpen we geregeld zwangere dames met ochtendmisselijkheid. Gember doet wonderen gedurende die eerste maanden van de zwangerschap.

Wat met andere medische vragen?

Stel ons gerust je vragen omtrent een medische achtergrond in combinatie met onze producten. In heel wat zaken hebben we ons ondertussen onderlegd.

Als we het antwoord niet weten, of we twijfelen, verwijzen we jullie wel terug door naar de behandelende arts, diëtiste of voedingsdeskundige. Zij kennen je persoonlijke situatie en kunnen met kennis van zaken de juiste terugkoppeling geven met betrekking tot het toevoegen van JusRé in jouw voedingspatroon.

BESTELLEN & LEVEREN
Kan ik bepaalde recepturen uit een vooraf samengestelde box wisselen voor een andere smaak?

Wij krijgen weleens de vraag om een vooraf samengestelde box te bestellen maar smaak A of B te wijzigen in receptuur C of D.

Wij maken iedere dag redelijk wat pakjes klaar dus de boxen hebben we samengesteld om wat eenvoud en efficiëntie te creëren in de koeling.

Dus het kan effectief maar dan bestel je misschien gewoon beter de losse flesjes die je zelf verkiest anders lopen we risico op een vergissing.

Af en toe krijgen we ook de vraag om een bepaalde receptuur uit de detox te halen en te vervangen door een smaak van voorkeur.

Weet dat dit geheel onderbouwd is om een ideale reset te zijn voor je lichaam. Als er bepaalde smaken uitgehaald worden, mis je mogelijks een deel van het effect van de detox en dat kan niet de bedoeling zijn.

Thx alvast voor jullie begrip hierin 😊

Hoe verlopen bestellingen op de webshop?

Wij coveren de logistieke kost voor jullie bij een minimumbestelling van €70. Is het orderbedrag lager dan €70, dan worden €10 verzendingskosten in rekening gebracht. De verzending gebeurt via een post- of koerierdienst , en is onderhevig aan hun dienstverlening. De levering kan nauwgezet gevolgd worden via hun track & trace en gebeurt op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag (feest- en brugdagen uitgezonderd).
Omdat we weten dat onze klanten actieve mensen zijn, kunnen jullie optioneel (tegen een supplement van €5) kiezen voor levering op woensdagavond of donderdagavond. In dat geval gebeurt de levering sowieso met een koerierdienst. Ook deze leveringen kunnen nauwgezet gevolgd worden via een track & trace.

Vanaf welk bestelbedrag is de transportkost inbegrepen in het totaalbedrag?

Vanaf een bedrag van €70 leveren wij zonder additionele kosten voor standaard verzending met een post- of koerierdienst. Dat lijkt een hoog bedrag en dat is ook zo, wij zijn evenzeer consument. Desalniettemin is dit minimumbedrag nodig om de kosten van de koude keten te borgen.

Maar dit is wel het bedrag dat nodig is om het rendabel te houden. Onze producten moeten gekoeld vervoerd worden dus we gebruiken een koel-houdende verpakking met koelzakjes. Los van de kost van het transport en de verpakking, is ons gevoel bij hele kleine leveringen dat we onze planeet nodeloos onder druk zetten.

Weet dat wij ongeveer 220 verkooppunten hebben over België. Als je alsnog thuislevering wil maar eerst de producten wil testen alvorens een groter bedrag uit te geven, kan je zeker bij hen terecht. Vraag gerust na via love@jusre.be waar je terecht kan.

 

Weetje:

De box hebben we bewust ecologisch gekozen zodat jij deze naderhand gewoon bij het karton kan achterlaten. De koelzakjes kan je hergebruiken om boodschappen mee naar huis te nemen of als er een picknick op de planning staat 😊

Zijn er kortingen bij JusRé?

JusRé maakt bewust de keuze om haar vaste klanten te belonen, dit d.m.v. van het Fidelity programma.
Om in aanmerking te komen, is het de bedoeling dat er minstens éénmaal per maand een bestelling geplaatst wordt via onze webshop voor een bedrag van min. €80 (waarbij je dus ook een online betaling uitvoert). Afhankelijk van het aangekocht bedrag wordt een kortingspercentage toegepast op het totaalbedrag en dan ook meteen verrekend.

Weet dat onze vooraf samengestelde boxen ook altijd een mooi voordeel bieden. We zorgen voor een leuke set binnen een toepasselijk thema: brunch, juices, kids-box… en maken het zowel de klant als onszelf makkelijk. En zo zorgen we dat er bij elke box een aangename afronding naar beneden gemaakt wordt.

Geregeld hebben we ook “acties” zijn waarbij je een mooi voordeel krijgt. Denk maar aan Black Friday, geschenkboxen waar een kortingsvoucher bij zit voor een volgende bestelling, etc.

Alsook gaan we soms partnerships aan, al dan niet in het kader van evenementen, beurzen, … waarbij een kortingscode (doorgaans tijdelijk) de wereld ingestuurd wordt. Tot slot voeren we occasioneel ook een give-away. Wil je er alles over weten, volg dan zeker onze pagina’s op Facebook & Instagram.

Wat als de levering niet vlot toekomt?

Weet dat wij zes dagen per week alle zendingen die wij niet zelf uitrijden zeer nauwgezet opvolgen.

Vanaf het vertrek tot de aankomst volgen wij mee waar een bepaald pakje zich bevindt en/of het tijdig bij de klant geraakt.

Alle pakjes vanuit onze webshop vertrekken ’s avonds naar het sorteercentrum.

90 % van die pakjes worden zonder fout in de loop van de ochtend/vroege namiddag nadien geleverd. De overige 8% zal in de loop van de dag volgen.

Maar tot onze vreselijk grote spijt zijn er wel eens problemen. Wij zijn daar ongelooflijk mee verveeld, neem dat van ons aan!

Wij zullen altijd gaan bekijken waar precies de fout ligt om hierin maximaal tegemoet te komen aan jullie als klant.

Maar wij kunnen natuurlijk niet overal verantwoordelijkheid nemen. Ben je als klant niet thuis, is je straat onbereikbaar, je bel stuk of een andere reden waar wij echt niet aan kunnen doen, zullen wij hier niet verder in tussen komen.

Dit is geheel niet onze spirit en wij hebben onnoemlijk fijne klanten maar helaas kunnen wij niet voor álles aansprakelijk gesteld worden. Vandaar deze strenge doch noodzakelijke mindset. Case by case.

DETOX
Hoe ziet het dagschema er uit?
  1. 07u00 Start je dag met het gembershotje #kickstart voor een boost van je metabolisme! Ongeveer 60ml is de perfecte hoeveelheid om instant wakker te worden.😊
  2. 07u30 Neem vervolgens de Green Surrender met komkommer, spinazie en appel. Komkommer hydrateert, bevordert de spijsvertering, geeft een frisse smaak in de mond en is goed voor de huid.
  3. 09u00 We keren terug naar wat pittiger: Lost Paradise met gember en ananas (die vet-verbrandend zal gaan werken).
  4. 10u30 Als tienuurtje een van onze klassiekers: de Golden Flow, een heerlijke Juice met wortel die je een grote portie voedingsstoffen bezorgt.
  5. 12u00 Net voor de middag drink je onze #vitD voor een extra portie energie. De combinatie sinaasappel, kurkuma, zwarte peper en vitamine D geeft je een goed en energierijk gevoel!
  6. 13u00 Als middagmaal serveren we de Oh My Chia, een combinatie van appel, mango, spinazie en chia. Een heerlijk verzadigend sapje dat je hart en mentaal welzijn zal ondersteunen.
  7. 15u00 Vervolgens staat onze Bleu Marine op het programma. Een heerlijke en frisse Drink met spirulina (blauwalg) om je niveau aan eiwitten hoog te houden.
  8. 16u30 Daarna is het de beurt aan de Beet Better Best: een heerlijke, zoete combinatie die heel rijk is aan antioxidanten en de hersenfunctie zal stimuleren.
  9. 19u00 Een doordrinkertje, heerlijk verfrissend en hydraterend, de Green Surrender. Dit komkommer-spinazie sapje is een streling voor je smaakpapillen in perfecte balans gebracht met appelsap.
  10. 21u00 Afsluiten doen we met appel en munt, Time Off, letterlijk en figuurlijk een avond-drankje, welverdiende rust.

EXTRA.  En de #relight geven we erbij voor een moeilijk momentje in de loop van de dag omdat de guarana als een natuurlijk cafeïne jouw lichaam een boost zal geven.

Waarom worden juices vaak ingezet bij een detox kuur?

Bij cold pressed juices worden sap en vruchtvlees gescheiden waardoor het sap een geconcentreerde bom aan voedingsstoffen is. Het voordeel is dat de inhoud vlot en makkelijk geabsorbeerd wordt door het lichaam, zo heeft het energie over om zich onder andere bezig te houden met het afdrijven van gifstoffen.

Mag ik eten tijdens de detox?

Het is bijna onwezenlijk als je tijdens je detox geen behoefte zou hebben aan eten. Maar zet door, focus je op iets anders, drink extra water en probeer het moment te laten passeren. Als je echt niet tegen te houden bent, laat je dan gaan in een licht verteerbaar gerecht. Soep kan daar een goede oplossing in bieden. En voel je echt de behoefte aan een knabbel, kies dan voor een rauwe groente: wortel, selder…

Hang on!

Hoeveel keer per jaar mag ik een detox inplannen?

Een detox zorgt ervoor dat je rust gunt aan je darmen. Dankzij die pauze zal je lichaam energieker zijn omdat het geen voedsel te verteren heeft. Maar het is wel degelijk een reset van je lichaam, wees er voorzichtig mee, plan goed in gedurende een periode die lichamelijk en organisatorisch gunstig is voor jou. Ons advies is niet meer dan zes keer per jaar te kuren.

Zal ik vermageren na een detox?

Als je een meerdaagse detox inplant, zal je na afloop minder zin hebben in  suikers en vette voeding. Je systeem is als het ware ge-reset en immuniteit is versterkt door de inname van vitaminen, mineralen en enzymen. Afhankelijk van je voorbereiding de dagen ervoor, je algemene voedingsgewoonten en je metabolisme, kan de kuur meer of minder gewichtsverlies tot gevolg geven.

 

Detoxen, ja graag, maar ik ben snel gesatureerd.

De detox is samengesteld voor de ‘gemiddelde persoon’. Uiteraard bestaat die niet 😉

We voegen sowieso altijd een extra’tje toe aan elke detox-dag, die mag je er dus gerust weglaten en sparen voor de dagen voor of na de detox als tussendoortje. Ideaal voor de vitaminen en ineens gezond om een eventueel tussendoortje te vervangen.
Is dit nog steeds teveel voor jou, kijk dan eens de logo’s na op onze flesjes en haal er de smoothie(s) van tussenuit. Op zich kan het geen kwaad voor het effect van jouw detox om deze smoothies eruit te laten aangezien deze er naast de voedingswaarde vooral insteken als saturatie (dat ‘voldane’ gevoel). Als je deze de dagen voor- of nadien opneemt, is dat helemaal perfect.

Veel succes met de ré-set !

VALUES: ECOLOGIE & PROCES
Waar koopt JusRé de grondstoffen?

Per soort testen en evalueren we smaak en voedzaamheid. Afhankelijk daarvan wordt gekozen waar we de grondstoffen halen en dit afhankelijk van de periode van het jaar.

Wij werken enkel met verse producten dus de smaak kan wijzigen in de loop van een oogst. Wij proberen zoveel mogelijk lokaal aan te kopen maar voor de meer exotische vruchten (bv. sinaasappels), gaan we naar het Zuiden van Europa.

Waarom geen glazen flessen?

Het proces van HPP (high pressure processing) laat geen glazen fles toe, de hoge druk zou het flesje doen barsten.

Daarnaast gaan wij uit van de actieve levensstijl van onze gebruikers. De sappen worden meegenomen met de fiets of in de wagen en op een gegeven moment komt het flesje in het reguliere afvaltraject terecht. PET (polyethyleentereftalaat) kan vlot gerecycleerd worden. Voor het recycleren van PET is ook substantieel minder energie nodig dan voor de recyclage van glas.

Sinds mid 2019 zijn de verpakkingen van de Shots, Juices, Drinks en Smoothies (fles, dop en ringel) 100% rPet & bio-based.

Wat is HPP?

HPP staat voor High Pressure Processing, het wordt ook wel pascalisatie genoemd. Het is een methode om de houdbaarheid van verse sappen tot 25 dagen te verlengen zonder af te doen aan de voedingswaarde en de smaak van de gebruikte ingrediënten. Het is een vrij revolutionair procedé dat in Japan aan het begin van deze eeuw ontwikkeld werd. Sinds 2005 is het in de US gecommercialiseerd en de laatste jaren heeft het West-Europa bereikt. Er zijn talrijke studies uitgevoerd op smaak, kleurbehoud maar voornamelijk op het behoud van voedingswaarden. De resultaten zijn verbluffend. Deze vele voordelen zorgen ervoor dat de vraag sterk toeneemt. Als het sap dan nog eens ontgonnen is op basis van cold pressing kan je genieten van een ultra gezond sap. JusRé dus!

HPP is nog eerder nieuw op toepassingsgebied, op dit ogenblik komen sappen, gesneden fruit en groeten, vis en schaaldieren, koelverse soepen en vleeswaren, sauzen en babyvoeding in aanmerking. Het is een duur procedé omwille van de handelingen in het productieproces maar mogelijks wordt dat in de toekomst verder ontwikkeld waardoor de prijs gedrukt kan worden en ook de toepassingen en de volumes zullen toenemen.

Wat is pasteurisatie?

Pasteurisatie is gebaseerd op warmte. Het sluit schimmels, gisten en slechte bacteriën uit en heeft als voordeel dat het product niet koel gehouden moet worden en dat de houdbaarheid van enkele maanden tot jaren verlengd kan worden. Helaas vernietigt dit proces de levende vitamines, mineralen en enzymen. Het allergrootste aandeel van de sappenmarkt wordt helaas nog steeds gedomineerd door gepasteuriseerde sappen.

Is HPP milieuvriendelijk?

Met HPP wordt 80 % minder energie gebruikt dan pasteurisatie. Bovendien is de logistiek ook minder zwaar dan bij ultra verse sappen (2 tot 4 dagen) omdat er minder leveringen nodig zijn.

Is HPP of pascalisatie veilig?

De ingrediënten worden kort onder druk gezet, maar het voedingsmiddel blijft intact en er worden geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd. HPP zorgt er ook voor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen, waardoor het ook veilig is voor de meer kwetsbare groepen zoals ouderen, kinderen en zwangere vrouwen.

Winkelwagen

Geen producten in je winkelwagen.