Welzijn op het werk verbeteren

Mentaal en fysiek welzijn is actueler dan ooit! Sinds corona ons noodgedwongen in ons huis vastkluisterde, treedt algemene gezondheid en welzijn steeds meer op de voorgrond. Nu we stilaan de draad van ons gehaaste leven weer opgepikt hebben, verdient welzijn op het werk – beter bekend als corporate health – extra aandacht. Want een gezond bedrijf begint bij gezonde werknemers. Lees hieronder hoe het welzijn op het werk te verbeteren.

Time Off juice
blank

Verfrissend en zoet sap van de perfecte blend appels, kidsproof check!

APPEL MUNTBLAADJES - 250ML

3,45
Ruby Rise
blank

Aardbeiensapje dat een trouwe fanbase heeft, en terecht, topper van formaat

AARDBEI SINAAS APPEL ANANAS - 250ML

3,45
Wat is corporate health?

Corporate health is een overkoepelende term voor alle initiatieven die een bedrijf neemt om de algemene gezondheid van zijn werknemers te verbeteren. Het gaat dus veel verder dan enkel het creëren van een veilige & ergonomische werkomgeving (wat velen denken). Het absolute doel van corporate health is om werknemers fit en gezond te houden zodat ze zowel mentaal als fysiek goed in hun vel zitten. Of om het met een oud gezegde te zeggen: een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Het verschil tussen corporate health & corporate wellness

Ondanks het nuanceverschil worden corporate health en corporate wellness vaak in één adem genoemd. Corporate health in de strikte zin betekent dat werknemers fysiek gezond zijn, vrij van ziektes en andere kwaaltjes. Corporate wellness is dan weer een indicator voor het mentaal welzijn van werknemers. Omdat een goede mentale gezondheid heel vaak voortvloeit uit een goede fysieke gezondheid, zijn beide concepten nauw met elkaar verbonden en worden ze daardoor vaak door elkaar gebruikt.

 

Welzijn op het werk verbeteren: waarom is dat noodzakelijk?

Een bedrijf is maar zo sterk als zijn werknemers. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op de werkvloer zich zowel mentaal als fysiek goed voelt. Gezonde werknemers slapen beter en zijn meer gemotiveerd, proactief, gefocust en enthousiast. Hun toenemende productiviteit en engagement zullen bijgevolg de bedrijfsdynamiek- en resultaten alleen maar ten goede komen! En de aangename werksfeer krijg je er nog eens gratis bij. Als werknemer zal je je goed voelen en je job heel graag doen, als bedrijf kan je de vruchten plukken van het harde en goede werk. Twee vliegen in één klap!

 

Welzijn op het werk verbeteren: hoe doe je dat?

Het algemene welzijn van werknemers op de werkvloer willen verbeteren is één ding, het goed doen is nog iets anders. Helaas is er geen one-size-fits-all approach. Fabrieksarbeiders hebben bijvoorbeeld heel andere gezondheidsnoden dan bureaumedewerkers. Het welzijn op het werk verbeteren start altijd met een simpele, maar al te vaak vergeten stap: luisteren. Als bedrijf is het belangrijk om op tijd en stond je oor te luister te leggen bij je werknemers en in te spelen op hun noden. Als werknemer is het belangrijk om op tijd aan de alarmbel te trekken en suggesties tot verbetering te durven aanreiken.

 

JusRé for corporate health!

Zoals we eerder al aanhaalden start alles bij een goede fysieke gezondheid. De mentale gezondheid vloeit daar heel vaak uit voort. Ook JusRé schenkt veel aandacht aan corporate health, zowel intern als extern. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Wat dacht je van een frigo gevuld met ultragezonde en overheerlijke sapjes? Of een gezonde upgrade van je reeds bestaande honesty bar? Op die manier reik je je werknemers gezonde tussendoortjes aan. Al onze producten zitten boordevol vitaminen en zijn vrij van toegevoegde suikers, kleurstoffen of smaakstoffen. Ze bevatten alles om je algemene gezondheid stevig te boosten en de dag vol energie door te komen. Bovendien zijn ze nog eens praktisch ook! Geen fruitafval, geen vuile handen,… enkel een compact, hersluitbaar ecologisch flesje. Easy peasy!

Ter afwisseling kan je naast de Juices ook Bowls aanbieden als gezond tussendoortje. Deze hongerstiller is ook perfect als ontbijtje! Een maaltijd die door veel werknemers maar al te vaak overgeslagen wordt, maar wel van essentieel belang is. Als healthy & yummy lunches hebben we superlekkere en verfrissende gazpacho’s (koude soups). De mogelijkheden zijn eindeloos!

Als je maandelijks voor minstens €80 bestelt, kan je bovendien fidelity klant worden. Dit is een supervoordelig abonnement dat 100% fiscaal aftrekbaar is.

blank

voor de trouwe fans ontwikkelden we het fidelity program, hoe meer je bestelt, hoe meer korting

VOORDELIG JUSRÉ VIA HET FIDELITY PROGRAM