Wat is sapvasten en hoe gezond is het?

JusRé draagt een evenwichtige en gezonde voeding hoog in het vaandel, om de eenvoudige reden dat het enkel voordelen oplevert: je voelt je fitter, je slaapt beter, je behoudt een gezond gewicht, je verkleint de kans op ziekten en je krijgt de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om een fit en energiek leven te leiden.
Sapvasten kan je lichaam de nodige rust geven en zo je gezondheid verder ondersteunen.

blank

Driedaagse kuur voor de vastberaden detox-fan!

3 DAGEN SAPJESKUUR

105,00
blank

4 dagen puur ontgiften!

4 DAGEN SAPJESKUUR

140,00
blank

Tweedaagse kuur voor ieder die detoxen eens wil proberen!

2 DAGEN SAPJESKUUR

70,00

Wat is sapvasten?

Wanneer je sapvast, ga je gedurende een bepaalde periode alleen sappen van fruit, groenten en kruiden drinken. De bedoeling van het sapvasten is om je lichaam te reinigen en te ontgiften, en om je spijsvertering en metabolisme te verbeteren.
Een sapvastenkuur, ook sapkuur genoemd, kan variëren in duur, van één tot enkele dagen. Het idee is dat door het vermijden van vast voedsel, je lichaam minder energie hoeft te besteden aan de spijsvertering en meer energie kan gebruiken voor het ontgiften en herstellen van het lichaam.

Waarom zou je sapvasten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen aan sapvasten doen.
Een detoxkuur wordt vaak gedaan om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en het lichaam te reinigen. Het idee is dat ons lichaam dagelijks wordt blootgesteld aan verschillende toxines via onze voeding, de lucht we inademen en onze omgeving. Het lichaam kan deze toxines op natuurlijke wijze elimineren via de nieren, de lever en het spijsverteringsstelsel, maar nu en dan een sapkuur doen kan helpen om deze processen te ondersteunen en te versnellen.
Een sapkuur of detox kan ook helpen om de spijsvertering te verbeteren en de darmen te reinigen. Door alleen vloeibaar voedsel te consumeren kan het lichaam meer energie richten op het herstellen en verjongen van de darmen.

Hoe werkt sapvasten?

We raden aan om rustig op te bouwen. Indien je nog geen ervaring hebt met sapvasten, is het goed om te starten met een 2 dagen sapkuur. Probeer nadien de 3- of 4-daagse sapvastkuur. Wil je het grondig aanpakken, dan raden we aan om de 10-daagse sapkuur, waarbij je met 3 inloop-dagen georganiseerd geraakt om het sapvasten aan te vangen, om vervolgens 4 dagen intens te sapvasten en nadien afsluit met een post-programma van 3 dagen. We geven je graag ook nog wat meer tips!
We werken enkel met natuurlijke ingrediënten, voor een instant boost aan vitamines, mineralen en antioxidanten. We maken gebruik van hoge druk (HPP – high pressure processing), zo blijft de structuur van de ingrediënten behouden en kan ons lichaam de voedingsstoffen optimaal opnemen.

Meer interesse in sapvasten of detoxen, lees dan zeker ook onderstaande artikels?

  • Detox sapkuur – klik hier
  • Detox versus diteet – klik hier
  • Re-boot, re-vise of – klik hier
  • Metabolisme versnellen, onze tips – klik hier