Metabolisme versnellen: onze tips!

Hoe kun je je metabolisme versnellen en werkt dat voor iedereen?

Wie doorgaans op het internet zoekt naar oplossingen om het metabolisme te versnellen, botst vaak op tips die voor iedereen gelden. Daarbij wordt er vaak één ding over het hoofd gezien: iets wat werkt bij een ander, werkt niet per se bij jou.

 
Sapjeskuur 27/06

Driedaagse kuur voor de vastberaden detox-fan!

3 DAGEN SAPJESKUUR

105,00
Sapjeskuur 27/06

4 dagen puur ontgiften!

4 DAGEN SAPJESKUUR

140,00
Sapjeskuur 27/06

Tweedaagse kuur voor ieder die detoxen eens wil proberen!

2 DAGEN SAPJESKUUR

70,00

Via de producten van JusRé geef je jouw lichaam de kans om eventjes de pauzeknop in te drukken en te resetten. Hoelang jouw lichaam nodig heeft om die ‘reset’ te voltooien, verschilt per persoon. De batterijen van de ene persoon zullen dus sneller opladen door een detox dan die van de andere. Dat heeft grotendeels te maken met je metabolisme. Wil je dat metabolisme graag versnellen? Dan is één gedachte tijdens een JusRé-detox ontzettend belangrijk: alles op je eigen tempo.

Wanneer jouw beste vriendin een JusRé-detox doet en na drie dagen lang de Juices, Smoothies, Drinks en Shots te drinken zich al helemaal opgeladen voelt, betekent dat niet automatisch dat jouw lichaam zich na drie dagen ook al zo zal voelen. Bij de ene is een hele detox nodig, waar de ander meer baat heeft bij de toevoeging van een dagelijks sapje voor een optimaal resultaat. Maar hoe komt dat dan juist?

 

Wat is het metabolisme?

Hoe jouw lichaam reageert op voeding en het effect dat daaruit volgt, heeft te maken met je metabolisme. Dat is je stofwisseling, ook wel de verbrandingsmotor van je lichaam genoemd.

Hoe sneller je metabolisme, hoe sneller je lichaam de opgenomen calorieën verbrandt en omzet in energie.
Hoe trager je metabolisme, hoe trager je lichaam de opgenomen calorieën verbrandt en omzet in energie.
-> Kort samengevat: jouw metabolisme zet de voedingsstoffen die je binnenkrijgt om in energie die je kan gebruiken om de dag actief door te komen.

Wie een snel metabolisme heeft, zal sneller calorieën verbranden dan iemand met een trager metabolisme. Dat is meteen de reden waarom iedereen zo graag zijn metabolisme wil versnellen. Om hierin te slagen, moet je vooral naar je eigen lichaam luisteren en kijken wat voor jou het meest haalbare pad is om dit doel te bereiken. Bij JusRé stelden we daarom een detox samen waarin we rekening houden met een goede balans tussen alle verschillende lichaamstypes. Niemand heeft hetzelfde lichaam, voor iedereen werkt een detox op basis van het huidige voedings- en bewegingspatroon het best.

 

De juiste voeding  

Zowel dat voedings- als bewegingspatroon zijn twee belangrijke elementen om je metabolisme te boosten. Een detox en gewoon het drinken van de versgeperste groente- en fruitsapjes van JusRé kunnen helpen om dat metabolisme een serieuze kickstart te geven. Op basis van een zorgvuldig samengesteld dagschema vol Juices, Shots, Smoothies en Drinks bezorgen we jou de hele dag lang de nodige voedingsstoffen om je lichaam te ontgiften. Een bijkomend effect daarbij kan zijn dat je metabolisme versnelt op langere termijn.

Omdat niet elk lichaam al onmiddellijk klaar is voor bijvoorbeeld een Ré-boot detox van 3 dagen, kan je ook een pre detox van 3 dagen doen om je lichaam al wat voor te bereiden op een reset, of een post detox om de gewenning achteraf makkelijker te maken. Ook de toevoeging van een vast sapje per dag kan je metabolisme versnellen op lange termijn, afhankelijk van je lichaamstype. Hoewel het de periode is voor jingle all the way, zetten we bij JusRé altijd graag in op ginger all the way. Onze dag – tijdens een detox of daarbuiten – starten we het liefst met een pittig gembershot zoals de #almighty of de #benefits als ochtendbooster op een nuchtere maag, die zowel je hoofd als je metabolisme helemaal wakker schudt vanaf ’s ochtends vroeg.

Hoeveelheid beweging

Welke Juices, Smoothies of Shots van JusRé en welke vorm van ‘detox’ voor jouw metabolisme het best werken, is ook afhankelijk van je bewegingspatroon. Iemand met een actieve levensstijl heeft doorgaans een snellere stofwisseling en verbrandt meestal meer calorieën dan iemand die minder beweegt. Of dit betekent dat je metabolisme meteen sneller wordt wanneer je begint met extra beweging na een tijdje minder actief geweest te zijn? Niet per se. Geef je lichaam altijd de tijd om zich aan te passen aan iets nieuws en kijk vooral hoe je eigen lichaam reageert. Soms zie je resultaten op korte termijn, soms duurt het langer voor je een effect opmerkt.

 

Gouden combinatie

Wie een goed voedingspatroon en de juiste voedingsstoffen combineert met voldoende beweging, heeft de gouden formule voor een sneller metabolisme alvast te pakken. Hoewel die formule simpel lijkt in theorie, zal die in de praktijk bij iedereen anders werken. Focus je bij je zoektocht naar een gezondere levensstijl vooral op het gezond worden, niet op het versnellen van je metabolisme specifiek of op afvallen. Bij die zoektocht helpt JusRé jou graag een handje. Vergelijk jouw parcours daarin niet met dat van een ander, maar luister vooral naar jouw eigen lichaam. En je zal zien: zo vallen de puzzelstukjes vanzelf in elkaar.

Probeer JusRé’s detoxpakket om je stofwisseling te versnellen en je lichaam te revitaliseren.

Sapjeskuur 27/06

Driedaagse kuur voor de vastberaden detox-fan!

3 DAGEN SAPJESKUUR

105,00
Sapjeskuur 27/06

4 dagen puur ontgiften!

4 DAGEN SAPJESKUUR

140,00

Bereid je lichaam voor op de échte kuur

3 DAGEN VOORBEREIDING ALVORENS DE KUUR

50,00
post detox27/06

Na de kuur is het ideaal om af te bouwen.

3 DAGEN AFBOUWEN NA DE KUUR

40,00
10d sapjeskuur 27/06

Dé complete 10 daagse sapjeskuur

10 DAGEN DETOX PROGRAMMA - ALL IN!

210,00
#almighty gingershot

Pittig gembershotje om je metabolisme en lichaam (weer) wakker te maken

#ALMIGHTY - GEMBER APPEL CITROEN

2,85