Hoe lever ontgiften en het belang ervan

Je lever is als een sponsje voor de vaat. Ze zijn allebei ontworpen om iets schoon te maken, respectievelijk het menselijk lichaam en de afwas. Allebei nemen ze tijdens dat poetsproces de schadelijke of vuile stoffen in zich op. Heeft je sponsje zijn beste tijd gehad? Dan neem je gewoon een ander. Bij je lever ligt dat uiteraard iets moeilijker… 😉  Daarom is een lever reiniging van uiterst belang. 

About JusRé

Naar een propere lever in 5 way-to-go’s:

 

  1. Eet licht voedsel en drink veel water.
  2. Eet fruit en zure of bittere groenten, zoals witloof en zuurkool.
  3. Laat alcohol en dranken met cafeïne zoals thee en koffie (minstens voor even) staan.
  4. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en vlees. Vegan is een goed idee!
  5. Detox met de JusRé-cleanses!

Lichaam ontgiften
Je lever werkt zich dagelijks te pletter om alle afvalstoffen uit je spijs en drank te helpen oplossen, om ze vervolgens naar je nieren door te verwijzen. Die doen de rest richting uitgang. Tot zover het theoretische model. De gemiddelde westerse levensstijl zet jammer genoeg de nodige druk op die natuurlijke werking. Stress, ongezonde voeding en vermoeidheid zorgen ervoor dat ons lichaam het natuurlijke proces niet meer helemaal zelf kan.

Lever ontgiften
Een lever die niet optimaal fungeert zoals Moeder Natuur het oorspronkelijk heeft voorzien, kan overbelast geraken. Zo’n overbelaste lever herken je aan verschillende symptomen. Zo voel je je algemeen minder goed en ben je vaak moe en lusteloos. Je houdt er bovendien een slechte spijsvertering op na, kampt mogelijk met een opgeblazen buik en huidproblemen en je bent sneller prikkelbaar. Herkenbaar, al dan niet gedeeltelijk? Dan is het ontgiften van je lever zeker geen overbodige luxe.

Darmflora herstellen
Je darmstelsel en bij uitbreiding de rest van je lichaam zal – zoals dat bij elke ingrijpende aanpassing in je voedingspatroon het geval is – flink reageren op een detox. Het begin kan gepaard gaan met wat minder fijne gevoelens, zoals hoofdpijn, onder meer omdat de detox suikers afdrijft. Daarna volgt de beloning met the good stuff: je voelt de cleanliness toenemen. De metamorfose die je lichaam ondergaat, brengt een energieboost van jewelste met zich mee. De energie die normaal gezien naar de spijsvertering gaat, komt nu vrij. Je voelt je fitter, terwijl je lichaam met volle teugen geniet van een enorme dosis aan vitamines, mineralen en enzymen. En je lever? Dat is opnieuw dat propere inwendige sponsje. Adieu, vermoeidheid, constipatie en een onzuivere huid. Hallo, feel good!

Denk er ook aan om voeding met natuurlijke ontstekingsremmer aan jouw dagelijkse routine toe te voegen. Gember bijvoorbeeld, staat bekend om zijn krachtige, ontstekingremmende eigenschappen. Probeer zeker onze Gembershots

Detoxkuur volgen met JusRé
Bij de JusRé-cleanse kies je zelf hoelang je wil detoxen: 2, 3 of 4 dagen. Die keuze maak je op basis van je eerdere ervaringen of het niveau van je vastberadenheid. Ga je een eerste keer kuren, start dan met een pakket van 2 dagen. Eet en drink je de laatste weken al erg gezond en voel je dat je er klaar voor bent, durf dan gerust voor 3 dagen gaan. Ben je een pro, een doorbijter of een addict, dan kun je zeker 4 dagen aan! Er is ook een pre-detox en post-detox programma beschikbaar, alsook kan je all the way gaan met het 10 dagen focus programma, dat opgebouwd is uit 3 dagen pre, 4 dagen detox en 3 dagen post.

blank

Bereid je lichaam voor op de échte kuur

3 DAGEN VOORBEREIDING ALVORENS DE KUUR

50,00
Sapjeskuur 27/06
blank

4 dagen puur ontgiften!

4 DAGEN SAPJESKUUR

140,00
Sapjeskuur 27/06
blank

Tweedaagse kuur voor ieder die detoxen eens wil proberen!

2 DAGEN SAPJESKUUR

70,00
post detox27/06
blank

Na de kuur is het ideaal om af te bouwen.

3 DAGEN AFBOUWEN NA DE KUUR

40,00
Sapjeskuur 27/06
blank

Driedaagse kuur voor de vastberaden detox-fan!

3 DAGEN SAPJESKUUR

105,00
10d sapjeskuur 27/06
blank

Dé complete 10 daagse sapjeskuur

10 DAGEN DETOX PROGRAMMA - ALL IN!

210,00

Nog meer bijleren over een doelgerichte detox? Check dan zeker ook onze andere blogs!