Kokosmelk gezond?

“The two basic items necessary to sustain life are sunshine and coconutmilk”, we couldn’t agree more 😊 Kokosmelk is een romige, voedingsrijke vloeistof die wordt gemaakt van het vlees van rijpe kokosnoten. De melk heeft een dikke consistentie, een rijke, romige structuur en een subtiele, zoete smaak.

Overnight Chia Bowl Mango Curcuma pack
blank

Héérlijk en gezond tussendoortje vol vezels, eiwitten en energie

MANGO KURKUMA AMANDELMELK KOKOSMELK CHIA

3,50

Kokosmelk is de ideale basis voor smoothies, denk maar aan onze Coco Loco Smoothie, maar is ook heel geschikt voor andere bereidingen zoals bijvoorbeeld een overnight chiapudding. De kokosmelk in onze overnight chia bowl Mango Madness maakt de bowl niet alleen heerlijk smaakvol maar doet die ook bulken van de gezondheidsvoordelen:

Kokosmelk bevat gezonde vetten

Kokosmelk bevat verzadigde vetten die voornamelijk bestaan uit middellangeketen triglyceriden (MCT’s) en gemakkelijker worden gemetaboliseerd dan andere verzadigde vetten. MCT’s kunnen worden gebruikt als een snelle bron van energie en hebben mogelijk gunstige effecten op gewichtsverlies en cholesterolgehalte. Gezien de verzadigde vetten is het belangrijk om kokosmelk met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

“Coconut milk is the only thing on the planet that comes identically to mother’s milk”

Kokosmelk bevat laurinezuur, dit is een vetzuur dat overvloedig aanwezig is in moedermelk. In het lichaam wordt het omgezet in monolaurine, dat antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Het kan het immuunsysteem helpen bij het bestrijden van infecties.

Kokosmelk is rijk aan voedingsstoffen

Het bevat verschillende belangrijke mineralen waaronder ijzer, kalium, magnesium maar ook enkele onmisbare vitamines, zoals vitamine B11 – onder andere nodig voor de groei – en vitamine C, belangrijk voor een goeie weerstand maar ook voor de opname van ijzer uit je voeding.

Kokosmelk is een waardig alternatief voor zuivelproducten

Kokosmelk is een alternatief voor mensen met lactose-intolerantie of een zuivelvrij dieet. Kokosmelk bevat het woord ‘melk’. Hierdoor zou je kunnen denken dat het om een zuivelproduct gaat, wat niet het geval is. Kokosmelk is een plantaardig product en dus ook een veganistisch vriendelijke optie.

Is kokosmelk goed voor je?

Volmondig ja! Met alle gezondheidsvoordelen op een rij, is het raadzaam om kokosmelk aan je voedingspatroon toe te voegen. Dit kan met de JusRé Smoothie ‘Coco Loco’, een fluweelzachte smoothie op basis van kokosmelk, waarbij de ananas en de banaan het heerlijk vol maken en de sinaas en appel het evenwicht geven om er een heel rijk smaakpallet van te maken. Ideaal als ontbijt on the go.

Heb je toch liever wat meer ‘bite’ bij je ontbijt, laat je dan verrassen door onze chia bowl ‘Mango Madness’ met een legertje chiazaadjes overnight geweekt in kokosmelk en amandelmelk, afgewerkt met een laagje mango en kurkuma! Dit is trouwens ook de ideale snack tussendoor of zalig om de dag gezond te eindigen.

See, life is just simply better with coconuts!