JusRé x ecologie

Vanuit ons persoonlijk leven zijn wij altijd al heel erg bezig geweest met recycleren. Zo haalde ik jaren geleden al het papieren naamkaartje van mijn theebuiltje om te sorteren bij Papier en Karton.

Het duurde niet lang na opstart dat het kietelde om onze PET-flesjes in vraag te stellen. In 2017 was hier nauwelijks één producent bezig met herbruikbare/recycleerbare flesjes. Maar ons volume werd groter en we werden ook interessanter qua volume. Research & Development heeft zijn vruchten afgeworpen, begin 2019 werd een alternatief voorgesteld, namelijk een combinatie van rPET (recycled PET) en BioBased.

Wij werken met het procedé van HPP (high pressure processing) dus onze flesjes moeten wel enige druk weerstaan, tot 6.000 bar om precies te zijn. Met de nodige finetuning slaagden de testen en zo konden we mid 2019 ons volledig gamma overzetten op dit nieuwe materiaal. Hiermee zetten we de eerste stap naar een meer ecologische verpakking.

Ook de dopjes zijn vervangen. Geen zwarte meer, maar enkel nog semi-transparante. In zwarte dopjes zit meer zuiver materiaal dus minder milieuvriendelijk. Dat wisten we niet bij opstart maar daarom dus de switch. Zo zie je soms nog eens een foto met zwarte dop, dat is een flesje die dateert van voor de overschakeling😊

Tot in 2020 waren we nog steeds de enige speler op de Belgische markt die deze overgang gemaakt had. Als kleine speler zijn we daar extra fier op!

In datzelfde jaar zijn we begonnen met de overzetting van onze verzenddozen naar een 100 % ecologische verpakking. We vonden een dubbelwandige ecologische box die na gebruik gewoon bij het papier en karton gezet kan worden. Los daarvan is die ook héél erg mooi, doet een plezier die klaar te maken voor onze klanten!

We houden de vinger aan de pols, stap voor stap naar de meest ecologische verpakking die ook voor ons lichaam het beste in zich heeft.