Je lichaam detoxen: alles wat je moet weten

In de dagelijkse rush van het leven vergeten we soms wel eens voor onszelf te zorgen. Werken, studeren, boodschappen doen, je sociale leven onderhouden én dan nog eens gezond eten… Het is geen sinecure. Maar weet dat je lichaam kreunt onder al deze prikkels. Daarom is het belangrijk om af en toe eens de rem op te trekken en je lichaam op tijd en stond wat rust te gunnen. Hoe? Door eens een detox in te plannen bijvoorbeeld. Weet je niet goed hoe eraan te beginnen? JusRé to the rescue! Wij vertellen je alles wat je moeten weten over je lichaam detoxen.

Je lichaam detoxen: wat is dat precies?

Maar wat is detoxen nu juist? Je lichaam detoxen betekent letterlijk je lichaam ontgiften. Net zoals je huis heeft ook je lichaam af en toe nood aan een grote lentekuis. We worden nu eenmaal dagelijks blootgesteld aan tal van schadelijke stoffen: in de lucht, in ons eten, in cosmetica,… Er is geen ontkomen aan. Gelukkig zorgen enkele sleutelspelers in ons lichaam ervoor dat deze stoffen snel weggevoerd worden. Het spijsverteringsstelsel, de lever, nieren, longen en huid werken elke dag keihard om de schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Via onze ontlasting, zweet of adem zijn we er dan definitief vanaf! Klinkt als een goed geoliede machine, toch? Helaas is het niet zo simpel. De dagelijkse prikkels (stress, drukte, vermoeidheid, ongezond eten…) verstoren dit natuurlijke detox-proces door de werking van onze natuurlijke schoonmaakorganen te remmen. Detoxen wordt soms ook sapvasten genoemd, je leest er hier meer over.

En dat is waar een detox op het toneel verschijnt. Beschouw het als een volledige reset van je lichaam waarbij de focus op gezond en evenwichtig eten komt te liggen. Zo krijgen je organen de broodnodige rust, met als gevolg dat ze later veel makkelijker voedingsstoffen zal kunnen opnemen.

Wanneer moet je je lichaam detoxen?

Merk je dat je vaker last hebt van hoofdpijn, vermoeidheid, constipatie, een droge huid,…? Of voel je je over het algemeen wat futlozer dan anders? Dan is het hoog tijd om naar je lichaam te luisteren en actie te ondernemen. Je lichaam detoxen geeft je organen dat essentiële duwtje in de rug om afvalstoffen makkelijker af te breken.

Wat zijn de voordelen van je lichaam detoxen?

Een detox maakt je lichaam blij! Omdat je tijdens een detoxkuur sowieso al een pak gezonder eet (en misschien ook leeft), zal je dat fysiek en mentaal sterk voelen. Je lichaam detoxen kan je in het prille begin een onprettig gevoel geven. Maar dat is heel normaal. Je lichaam moet nu eenmaal wennen aan dit nieuwe voedingspatroon. Maar geduld loont écht! Op de lange termijn zal je ruimschoots de vruchten kunnen plukken van je uithoudingsvermogen:

En doordat je lichaam fysiek in topvorm is, zal je automatisch ook mentaal beter in je vel zitten. Een win-win dus!

PS: nee hoor, we zijn gewichtsverlies niet vergeten toevoegen aan het bovenstaande lijstje. Het absolute hoofddoel van je lichaam detoxen is een gebalanceerde levensstijl uitbouwen. Als je enkel een manier zoekt om te vermageren, ben je helaas aan het verkeerde adres. Gewichtsverlies is een vrij zeker side-effect van een detox, maar dat mag het doel niet zijn.

Hoe je lichaam detoxen?

Maar hoe begin je nu precies aan je lichaam detoxen? Een goede en zeer terechte vraag! Wij helpen je graag in je zoektocht naar dé perfecte sapjeskuur voor jou. Samen met een diëtist schreven we een detoxkuur uit. De sterkte van de sapjes is tweeledig: enerzijds helpen ze je lichaam te ontgiften, anderzijds zorgen ze ervoor dat je je dagelijkse portie broodnodige vitamine, mineralen en antioxidanten binnen hebt. Bovendien zijn onze JusRé’kes ook uiterst gezond! Geen bewaarmiddelen, kleurstoffen of toegevoegde suikers te bespeuren! En of dat nog niet genoeg is, zijn de sapjes bovendien ook heerlijk van smaak. Onze detoxboxen bevatten Juices, Drinks, Shots, Smoothies én Soups in allerlei verschillende smaken. Voldoende afwisseling dus!

JusRé heeft voor elk wat wils! Ontdek onze verschillende detox-boxen:

Ben je op zoek naar de full experience? Dan kan je je aan de Focus 10 dagen wagen. Deze box bevat een pre-detox van 3 dagen om je lichaam voor te bereiden, een Ré-Set van 4 dagen en een post-detox van 3 dagen om je lichaam weer rustig te laten wennen aan vaste voeding.

Wat na de detoxkuur?

Als je je lichaam detoxt, bouw je vaak een resem nieuwe gewoontes op. Onze gouden raad is dan ook om die niet los te laten, ook al zit je kuur er al op. Het is vaak het ideale opstapje naar een gezondere levensstijl die makkelijker vol te houden is dan een streng dieet. Blijf daarom zo veel mogelijk gezond eten, water drinken, voldoende slapen, voldoende bewegen en ban zo veel mogelijk ongezonde stoffen zoals koffie, frisdrank, alcohol en suikers. Want aan hoe minder schadelijke stoffen je je lichaam blootstelt, hoe minder druk je op je lichaam legt om ze af te breken.

time off ingredienten
blank

4 dagen puur ontgiften!

4 DAGEN SAPJESKUUR

140,00