Slechte gewoontes die jouw slaap ruïneren

Ook nood aan een uitgeruster gevoel bij het opstaan ‘s morgens?

Als jij je ook niet zo fris en monter voelt bij het ochtendgloren, is het misschien een idee om je (avond)routine even onder de loep te nemen? Deze routine heeft namelijk een bepalende invloed op het “vlot en makkelijk in slaap vallen” alsook op de “diepte” van jouw nachtrust.

 

Elke avond op een ander tijdstip onder de wol kruipen

Vaak op wisselende tijdstippen naar bed gaan, is een gewoonte die het moeilijker maakt om snel en diep in slaap te vallen. Omdat je lichaam op een interne klok werkt, kan een gebrek aan routine een van de belangrijkste boosdoeners zijn die aanleiding geven tot slecht slapen. Deze inconsistentie maakt het moeilijk om je lichaam te trainen om op tijd in slaap te vallen en wakker te worden. Dus omarm je innerlijke vroege vogel of nachtbraker en probeer elke avond op (min of meer) hetzelfde tijdstip naar bed te gaan.

 

Teveel tijd in bed spenderen overdag

Doorheen de dag teveel tijd in jouw slaapkamer doorbrengen is een gewoonte die het inslapen belemmert en in het algemeen tot minder kwalitatieve slaap leidt. Omdat je lichaam zich aanpast aan de omgeving kunnen activiteiten zoals televisie kijken, lezen of werken in bed het moeilijker maken om naderhand in slaap te komen. Dus reserveer de slaapkamer om te slapen, en misschien nog één additionele activiteit voor de liefhebbers 😉

 

Te veel screentime net voor of tijdens het slapen gaan

Omdat de helderheid van je scherm je brein in beweging zet, kan het scrollen door Facebook, kijken naar Netfix op je gsm, snel nog even het nieuws of je e-mail checken, … het moeilijk maken om tot rust te komen na een drukke dag. Schakel jouw “elektronics” een uur voor het slapengaan uit om je ogen te laten rusten en to rest your mind… Zet je in de zetel met een boek, drink een Time Off met veel smaak, laat de muntblaadjes hun werk doen en dommel in een goede, diepe slaap.

 

Invloed van eten en drinken voor het slapengaan

Voeding heeft een invloed op je slaappatroon. Sommigen verstoren de slaap, terwijl anderen net de slaap bevorderen. Ook het tijdstip van eten en drinken kan bepalend zijn voor een goede of minder goede nachtrust.

Des te later op de dag, hoe trager het lichaam je voeding verteert. Het kan dus zijn als je ’s avonds laat eet, je maar met een half verteerde maaltijd het bed induikt. Elk lichaam is anders, dus wijze woorden als “eet je avondmaaltijd zeker voor 19u” zijn niet aan de orde, test voor jezelf uit wat comfortabel voelt. Daarentegen, slapen met een lege maag is ook niet je-dat. Een samentrekkende maag kan je écht wakker houden. Het zit hem zoals zo vaak in de ideale balans. Weet dat onze #savage op basis van kurkuma je kan helpen om wat rust te vinden. Drink deze superfood shot een goed uur voor slapengaan.

 

Uitgerust opstaan is zalig, dus misschien wel even de poging waard om je slechte gewoontes te doorbreken.
Maak van deze slechte gewoonte, een goede! 😊

small bottle in between branches of a tree
Savage
blank

Kurkuma bevordert je spijsvertering staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen

#SAVAGE - APPEL SINAAS CITROEN KURKUMA

2,85
AW23 #MORE #SAVAGE 6x (SQ)
blank

Voordelige package deal van 6 kurkumashotjes in een prachtig doosje

APPEL SINAAS CITROEN KURKUMA

16,00