Boost je darmen met een shot inuline

Gezonde darmen maken je energiek en blij. Een feilloze darmflora is echter niet zomaar vanzelfsprekend, zeker met de vele feestmaaltijden in het verschiet. Wij lanceren daarom een ‘gut shot’ met inuline. “Met wat?”, horen we je denken. Wel, in deze blog lichten we graag toe wat inuline precies is, wat het doet en waarom het onmisbaar is voor gezonde darmen.

Het darmstelsel werkt als een soort energiefabriek voor je lichaam. Wat je eet en drinkt bevat de voedingsstoffen die je lichaam een portie energie geven. Of net niet. Wanneer je je darmen niet op gezonde voeding trakteert of je darmen het laten afweten, dan heeft dat negatieve gevolgen voor je energielevel. Heb je last van darmklachten, een opgeblazen gevoel, winderigheid en andere ongemakken in je spijsverteringsstelsel? Dan kan het goed zijn dat je met een spastische of overgevoelige darm te kampen hebt. Problemen in de darmen leiden bovendien tot een verminderd immuunsysteem. In de winter – en bij uitbreiding in pandemietijden – zie je dat uiteraard liever niet gebeuren.

Prebioticum

De juiste, ontstekingsremmende voeding voor je darmen is dus essentieel. Inuline is zo’n vezel die voor de voeding van de goede bacteriën in je darmen zorgt. Inuline helpt tegelijk bij de vermindering van het aantal slechte bacteriën, die ontstekingen en een verminderde opname van voedingsstoffen tot gevolg hebben. Inuline neemt ook vocht op uit de darmen, waar je je stoelgang een plezier mee doet. Eigenlijk draagt inuline eenvoudigweg bij tot een beter algemeen gevoel. We plaatsen inuline onder de groep van de prebiotica. En nee, dat is geen schrijffout. Prebiotica en probiotica zijn niet hetzelfde, al beschouwen ze elkaar wel als goede maatjes.

Probiotica zijn gezonde darmbacteriën in de vorm van een supplement of product, die bijdragen aan je darmflora. Prebiotica treden dan weer op als voedingsstof van die darmbacteriën en verbeteren zo mee de algemene darmgezondheid. Prebiotica dragen volgens onderzoek mogelijk ook bij tot de betere opname van calcium. En zoals je weet is calcium een belangrijk mineraal met vele lichaamsfuncties, waaronder de vorming van botten en tanden, ontspanning en vernauwing van bloedvaten, zenuwondersteuning, spierbeweging en hormoonbalans.

Gut shot with JusRé 

Kortom: inuline is goed voor je darmen. De vezel bestrijdt mee een opgeblazen gevoel, een opgezette buik, vergroot je gevoel van ‘vol’ te zitten en helpt bij gewichtsverlies, maar verbetert als cholesterolverlager ook de gezondheid van het hart. Inuline komt van nature voor in de wortels van heel wat voedingsmiddelen, zoals bananen, uien, knoflook en artisjokken.

Met JusRé lanceren we een revolutionair ‘gut shot’ op basis van inuline, #benefits à 125ml. Je darmstelsel en bij uitbreiding de rest van je lichaam zullen je dankbaar zijn want de metamorfose die je lichaam ondergaat, brengt een energieboost van jewelste met zich mee.

Meer weten over een doelgerichte detox? Check dan zeker ook onze andere blogs!

#benefits gutshot

Jouw dagelijkse dosis prebiotica voor een op en top (darm)gezondheid

APPEL SINAAS GEMBER INULINE

2,85
#more #benefits

Voordelige package deal van 6 #benefits shotjes met probiotica in een prachtig doosje

APPEL SINAAS GEMBER INULINE

16,00