Dikketruiendag

Dikketruiendag heeft dit jaar een veel bredere betekenis dan die ene dag dat we onze kinderen met een dik wollen exemplaar naar school sturen en zelf goed ingepakt naar het werk vertrekken. Al wie schoolgaande kinderen heeft, stuurt ze al maandenlang met een extra laagje naar school. Ondanks het gure winterweer staan ramen en deuren van de klaslokalen al enige tijd open in een poging om de ongewenste bezoeker (Corona) te stoppen.  

Cold Pressed
Zelf zijn wij al langer gewoon aan dikke truien. En dat heeft niets met Corona te maken, maar met het procedé van onze sappen. Wij werken Cold Pressed en dat is zo letterlijk als koud geperst. De basis-ingrediënten worden koel gehouden, de persing gebeurt gekoeld, wij houden onze stock rond 4° C en tijdens het transport houden we koel tussen 2 en 7° C. 

In de zomer is het wel eens een intern wedstrijdje om die dag de picking op te nemen in een zoektocht naar verkoeling. Gedurende de wintermaanden daarentegen heeft onze frigo minder aantrek 😊 Wij hebben hier een arsenaal aan dikktruien, vesten en handschoenen liggen! 

Van essentieel belang
Maar waarom is die koude persing nu net zo belangrijk? Fruit, groenten en kruiden blijven op hun knapperigst en lekkerst als ze koud gehouden wordenOok zijn ze op hun ‘gezondst’ als ze op de juiste manier verwerkt zijn. Ze gaan het maximum aan voedingswaarde behouden en dat is net hetgeen we toch zo graag willen: ons fit, energiek en gezond voelen! Dit dankzij de hoge dosis aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die door middel van de techniek van Cold Pressing op de meest ultieme manier de fles ingaan. 

Dit staat in contrast met veel andere manieren van verpersen waarbij in meer of mindere mate verhitting aan te pas komt. Zo zal bijvoorbeeld een centrifuge door het gebruik van de rotatie-beweging een wrijving teweeg brengen tussen het ingrediënt en de pers. Op die manier ontstaat er een (lichte) vorm van temperatuursverhoging en gaat er al een deel van de voedingswaarde verloren. Zonde natuurlijk. 

Ook voor onze bewaring voeren wij de koude hoog in het vaandel. We gaan nooit pasteuriseren wat weer een manier van verhitten is. De JusRé producten zijn onder hoge druk behandeld om hen de houdbaarheid te geven van een aantal weken. Zo kunnen we de natuurlijke smaken behouden, en hoeven we geen smaakversterkers toe te voegen. Daar zijn wij super blij mee!  

X 

four juice bottles laying on the ground between autumn leaves