Detox vs. dieet: waarom detoxen en vermageren niet hetzelfde zijn

Heb je zin in een gezonde, nieuwe levensstijl? Dan is op elk moment van het jaar, een reset van je lichaam zeker mooi meegenomen!

De sapjes van JusRé zitten boordevol gezonde ingrediënten en liefde, wat ze tot het ideale cadeau voor je lichaam en je gezondheid maken. Die liefde voor het lichaam staat centraal bij een JusRé-detox.

Maar wat is dan juist het verschil tussen detoxen en vermageren?

Detoxkuur volgen
Wist je al dat wat je eet, hoeveel stress je hebt en hoeveel je slaapt een impact heeft op de vlotheid van je vertering? Wanneer je veel (fysieke) stress ervaart, spreekt het daardoor voor zich dat je darmstelsel moet ‘overwerken’. Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddelen, zoals een JusRé-detox, die je kunnen helpen om je lichaam te resetten na een stressvolle periode vol prikkels. Maar wat houdt die detox dan juist in?

Darmflora herstellen?
Een detox doe je in de eerste plaats helemaal voor jezelf! En dan vooral om je darmen even rust te gunnen en je darmflora te herstellen na een periode van hard werk. Bekijk het als een soort vakantie voor je darmen. Een ontspanningsmoment zoals je jezelf ook graag gunt na een drukke periode op het werk, om even op adem te komen. Tijdens een vakantie vul je nog steeds je dag, maar wel met een ander type activiteiten dan degene die je gewend bent tijdens een werkweek. Zo laad je jouw batterijen weer op.

Waar een vakantie zorgt voor een mentale recharge, laad je via een detox je lichamelijke batterijen weer op. Hier vul je jouw batterijen aan met cold pressed JuicesShotsDrinks en Smoothies in de plaats van met wat je normaal eet. Zo krijgt je lichaam nog steeds de nodige energie binnen via een geconcentreerde verzameling aan voedingsstoffen in drankjes zoals een Ginger Shot, een Golden Flow of een #benefits Shot met het prebioticum inuline.  Die drankjes laten jouw darmen iets minder hard werken tijdens de vertering, waardoor de energie die je lichaam anders in die investering investeert nu voor iets anders gebruikt kan worden. Het resultaat? Een vlottere vertering, een energieker gevoel en vooral: die gewenste reset van je lichaam.

Zal ik vermageren door de sapjeskuur?
Veel mensen associëren ‘detoxen’ en een ‘reset’ soms automatisch met ‘vermageren’, terwijl dat absoluut niet hetzelfde is. Via een 4 dagen ré-set of een 3 dagen ré-boot detox geef je jouw lichaam via 10 verschillende Cold Pressed JuicesShotsDrinks en Smoothies per dag alle voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te zijn. Die drankjes zorgen voor een grondige zuivering van je lichaam en voor een afvoering van allerlei afvalstoffen. Het rechtstreekse gevolg daarvan? Die gezonde kickstart en grotere hoeveelheid energie die we hierboven al eens vermeldden.

Die gezonde kickstart en de grotere hoeveelheid energie zijn de twee hoofddoelen van de JusRé-detox. De Cold Pressed Juices en andere drankjes zijn daarbij je gedroomde health partners in crime, omdat ze je lichaam voldoende voeden. Die voedingsstoffen heb je nodig om gezond te blijven tijdens een detox en om je lichaam van voldoende energie te voorzien. Vooral dat voorzien in voldoende energie vinden we bij JusRé ontzettend belangrijk. Het gaat hier niet over vermageren, afvallen of diëten als hoofddoel. Wél gaat het om gezond zijn en om het jezelf gunnen van die reset.

sap tussen groenten

Lekker, gezond en véél liefde
Bij jezelf iets gunnen, komt vanzelfsprekend liefde kijken. En die liefde is in de versgeperste drankjes van JusRé het hoofdingrediënt. De natuurlijke ingrediënten waaruit ze bestaan, hebben bijgevolg een positieve impact op je lichaam. Van een #vitC voor een extra dosis energie tot een Oh My Chia om je mentaal beter te voelen of een Beet Better Best om dat werkdipje in de namiddag tegen te gaan. Elk sapje heeft zo zijn positieve werking op het lichaam en draagt een steentje bij tot je reset.

Tel alle effecten van die verschillende drankjes bij elkaar op en je zal na een meerdaagse detox meteen voelen dat je sterker bent. Door te focussen op de detox en door de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die je daaruit hebt gehaald, zal je achteraf minder zin hebben in suikers en vette voeding. Na een 4 dagen ré-set of 3 dagen ré-boot heb je waarschijnlijk meer zin om gezond te eten, waardoor je inderdaad kán vermageren na een detox. Toch is dat gewichtsverlies nooit het hoofddoel van de detox.

Snel gewicht verliezen, no go
In tegenstelling tot een dieet dat soms focust op snel gewichtsverlies op korte termijn, focust JusRé op gezond zijn op lange termijn. Geen dieet van sapjes om snel kilo’s te verliezen, wel een focus op jezelf en je lichaam graag zien. Bij JusRé is detoxen daardoor geen synoniem voor vermageren. Integendeel.

Een detox maakt je in onze ogen net rijker en voller. Voller van liefde voor jezelf en voor je lichaam. En dat helpt jou na die detox om van die gezonde kickstart op korte termijn een nog groter succes te maken door op lange termijn voor gezonde voeding te kiezen. Dát klinkt pas als een mooi cadeau voor jezelf, vind je niet?

Ontdek het volledige aanbod van JusRé via deze link.