Let s get physical, physical

Ben je een actief persoon? Overweeg je een detox maar maak je je zorgen over de intensiteit van je werk, je dagdagelijkse bezigheden in het huishouden of de frequentie waarmee je sport?

We krijgen hier best wel wat vragen over. Weet dat wij een detox opgesteld hebben waarin we een goede balans hebben gevonden voor het metabolisme van verschillende types. Sommigen gaan er nog wat rauwe groenten aan toevoegen, anderen skippen een Juice omdat het hen te veel wordt. Uiteraard beogen wij de volledige detox volgens het meegeleverde dagritme te volgen, maar dat is niet altijd haalbaar en veel heeft te maken met de activiteit van een persoon.

 

Kan je sporten tijdens een detox?

Het antwoord is ‘ja’ maar niet op gelijk welke manier. Beweeg, zeer zeker! Wel wat minder intens als je gewoon bent om zeer fysieke activiteiten te doen. Bewegen geeft een push aan de voordelen van de detox. Lichte activiteit zorgt ervoor dat het verteringsstelsel goed werkt en zorgt dat de snelheid van onze bloedstroom toeneemt. Die drijft op verhoogde kracht de gifstoffen af waar we vanaf willen raken tijdens de detox-dagen.

 

Wat te vermijden?

Ga niet voor een hoge-interval training (HIT). Die work-out vraagt je lichaam om een instant toevoer aan energie. En net dat kan jouw lichaam niet aanreiken als je minder eet. Je riskeert duizelig te worden. Ook stevig gewichtheffen is geen goed idee, deze actie vraagt heel veel van je spieren. Een looptocht van 10km stel je best ook een paar dagen uit. De dagen van de cleanse eet je minder dan je lichaam gewend is, de bloedglucose is lager en wederom is er minder energie beschikbaar.

 

Welke activiteiten kunnen wel tijdens de detox-dagen?

Sporten waar je een trage, constante hartslag kan behouden. Zorg dat je voldoende kan ademen, een graadmeter is comfortabel blijven praten terwijl je sport. Een korte fietstocht, een wandeling, een korte sessie yoga, stretching op de Pilates-mat, een mini zwembeurt… Wat je ook doet, de combinatie bewegen en detox is goed voor je spieren en je algemene gezondheid, dus kan zeker! Zeulen met je stofzuiger, ritmisch bewegen met de stofvod of lopen achter je kinderen is ook sport 😉

 

Vergeet niet naar je lichaam te luisteren, de beste graadmeter.

Je lichaam zal je laten weten als het rust wil. Dus luister! Aarzel niet om de detox een dag in te korten als het jou te zwaar valt. Onze producten worden aangeleverd met een minimale houdbaarheid van 21 dagen dus je kan een weekje uitstellen en dan de laatste dag(en) inplannen (wel altijd in de frigo te bewaren). Geef je lichaam de tijd een nieuwe balans te vinden en enjoy the magic!

 

With love,
Valérie

fiets en sapjes