Cleanse diet: tips and tricks

Overweeg je om een cleanse diet te starten? Lees dan eerst even verder vooraleer je er met volle goesting invliegt. Een detox heeft namelijk een grote impact op je lichaam. Beschouw het als een volledige reset van je lichaam. En dat in al zijn betekenissen! De voordelen zijn eindeloos, maar we geven het toe… een cleanse volhouden is niet altijd even makkelijk. Daarom geven wij je 6 gouden tips & tricks om het maximale uit je cleanse diet te halen!

Wat is een cleanse diet?

Cleanse heeft zijn naam niet gestolen. Het is letterlijk hét middeltje om je lichaam helemaal schoon – clean – te maken. En geloof ons vrij, je lichaam heeft daar af en toe écht nood aan. Want ook al ben je de kalmte zelve aan de buitenkant, er is altijd van alles gaande aan de binnenkant. Je lichaam is 24/7 druk in de weer om schadelijke stoffen uit je lichaam te verdrijven. En daar moet het kei-keihard voor werken! Een goede cleanse voorziet je lever, nieren en spijsverteringsstelsel van de nodige voedingsstoffen en brandstof om hun reinigende taak optimaal te kunnen uitvoeren. En de voordelen zijn niet min! Een detox kan onder andere je slaap verbeteren, constipatie verlichten en je energiepijl de hoogte in doen schieten. Een absolute must-do dus! Ontdek hieronder onze 6 tips & tricks om je lichaam maximaal te ondersteunen tijdens een cleanse diet.

6 tips & tricks voor een succesvol cleanse diet

1. Ga voor een sapjeskuur op maat

Hoe enthousiast je ook bent om erin te vliegen, het is heel erg belangrijk om de juiste sapjeskuur te kiezen. Iemand die zich voor de allereerste keer aan een cleanse waagt, zal bijvoorbeeld een andere kuur nodig hebben dan iemand die meerdere keren per jaar een cleanse doet. Gelukkig heeft JusRé voor elk wat wils! Onze sapjeskuren bevatten een evenwichtige mix van overheerlijke en ultragezonde Juices, Shots, Drinks, Smoothies & Soups. De boxen zijn zodanig samengesteld dat ze de perfecte hoeveelheid voedingsstoffen, vitamientjes en mineralen bevatten die je dagelijks nodig hebt. Het resultaat? Een ontgift, clean lichaam in topvorm! En dat zal je zowel fysiek als mentaal sterk voelen.

Ons gamma:
• Ré-Vive 2 dagen: voor de beginnelingen
• Ré-Boot 3 dagen: voor de detox-lovers
• Ré-Set 4 dagen: voor de die-hards
• Focus 10 dagen: voor de full experience

Wist je dat we ook een pre- en post-detox programma aanbieden? Die zijn bedoeld om je lichaam voor te bereiden op de detox en erna ook terug rustig te laten wennen aan vast voedsel.

2. Water, de rest komt later

Stay hydrated! Dat voldoende water drinken een must is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar tijdens een cleanse diet is dit nog net iets belangrijker. Daarom hameren we er graag nog eens extra op. Drinkwater houdt je organen in topvorm en helpt schadelijke stoffen mee weg te spoelen op zijn route naar buiten.

3. Hup met de beentjes!

Yes, we know… dit is misschien wel een van de moeilijkste om vol te houden. Maar lichaamsbeweging is een zeer waardevolle aanvulling op je detox. Het zorgt voor die extra boost waar je lichaam zo naar snakt. Door regelmatig te bewegen, verhoog je namelijk de bloedcirculatie, de ademhaling en het zweten. En laat dat nu net de sleutelspelers zijn in het versterken van het reinigingsproces. Maar begrijp ons niet verkeerd! Dit wil niet zeggen dat je nu volledige marathons moet beginnen lopen, integendeel! Onder bewegen verstaan we net rustige avondwandelingen, yogasessies, verfrissende ochtendloopjes of een stapje naar de bureau van je collega in plaats van de telefoon te nemen. Zo simpel kan het al zijn! De fervente sporters onder ons raden we juist aan om het net iets kalmer aan te doen. Tijdens een cleanse eet je nu eenmaal minder dan gewoonlijk, waardoor bewegen iets meer van je lichaam zal vragen.

4. Zeg nee tegen ongezond

Ons lichaam krijgt dagelijks – en onbewust – met heel veel schadelijke stoffen te maken. Reden te meer om je lichaam niet nóg meer te belasten, toch? Door gezond te eten vermijd je dat je lichaam nog meer schadelijke stoffen binnenkrijgt. Meer nog, je voorziet je lichaam van de nodige vitaminen, mineralen en antioxidanten voor een optimale werking! Probeer daarom geraffineerde suikers, vlees, zuivelproducten, cafeïne, tabak en alcohol zo veel mogelijk links te laten liggen tijdens (en idealiter ook na) de cleanse. Durf dat koekje of snoepje eens te vervangen door een heerlijk stukje fruit of groente. Of neem eens een lekker stukje vis in de plaats van vlees. Maar ook met noten, pitten en zaden zijn de mogelijkheden oneindig! Durf eens te experimenteren in de keuken. Je zou ervan versteld staan hoeveel lekkere dingen je uit je kookpot kan toveren. Want onbekend maakt onbemind!

5. Slaap kindje slaap

Slaap is uiterst belangrijk! Terwijl jij lekker in dromenland vertoeft, krijgt je lichaam de kans om te herstellen van de voorbije dag en zich voor te bereiden op de volgende. Maar tijdens een cleanse heeft je lichaam meer tijd dan ooit nodig om alle prikkels van de dag te verwerken. Probeer daarom op tijd onder de wol te kruipen. Ben je een moeilijke slaper? Of begint je hoofd op volle toeren te draaien eens je in je bed ligt? Probeer deze tips dan eens uit om je slaapkwaliteit te verbeteren: ban alle elektronica een uur voor het slapengaan, verduister je kamer maximaal, eet of drink niets meer twee uur voor je gaat slapen.

6. En… break!

Stress vraagt enorm veel van je lichaam. Hoe moeilijk het ook is, probeer stressvolle situaties zo veel mogelijk te vermijden. Stress is een echte stoorzender en brengt je organen volledig uit evenwicht, waardoor ze ook moeilijker hun taak kunnen uitvoeren. Nefast dus voor je detox! Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Stress volledig verbannen uit je leven, is onmogelijk. Maar je kan er wel bewuster mee omgaan om de stress zo te reduceren tot een minimum. Ben je van nature een echte zenuwpees? Denk dan eens aan yoga, ademhalingstechnieken, mindfulness,… Or go big en plan gewoon eens een spa-dagje in om de batterijtjes op te laden. Why not?!

PS: het is doodnormaal als je je in het begin van je cleanse niet echt oppie-toppie voelt. Het is juist een goed teken! Want dat wil zeggen dat de detox zijn werk doet. Gun je lichaam de tijd om aan je nieuwe voedingspatroon en levensstijl te wennen. Het wordt alleen maar beter. Beloofd!

Sapjeskuur 27/06

Driedaagse kuur voor de vastberaden detox-fan!

3 DAGEN SAPJESKUUR

105,00
Sapjeskuur 27/06

4 dagen puur ontgiften!

4 DAGEN SAPJESKUUR

140,00
Sapjeskuur 27/06

Tweedaagse kuur voor ieder die detoxen eens wil proberen!

2 DAGEN SAPJESKUUR

70,00