Blue Monday en zo

Mid januari is er traditiegetrouw Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar.

Tegen het begin van februari zal 80% van de mensen zijn goede voornemens overboord gegooid hebben. Hoe komt dat?

Wees geduldig
Zetten we onze eisen te hoog om te slagen in hetgeen we vooropstellen? Wil dat zeggen dat als we 10cm willen verliezen en er ‘slechts’ 7 verliezen, we ontevreden moeten zijn? Is dat niet net een goede aanzet?

Verlangen we te snel resultaat? Hebben we te weinig geduld? Als we besloten om vanaf nu elke dag een extra portie groenten te eten en net een heel weekend fondue en raclette zonder bladgroente erop hebben zitten? Minor issue, maandag is een nieuwe start. Denk ik dan.

Ik kan alvast meegeven wat voor mij werkt. Even knorren kan deugd doen maar daarna ‘kop op’.
Het glas is altijd halfvol.

Ready set go
Zou je meer tijd maken om vrienden te zien? Bel!
Wil je absoluut twee keer per week sporten. Hup, schoenen aan en weg.
Past nu niet? Werk te doen, kinderen in de buurt, een berg strijk weg te werken. Maak er een punt van om te bewegen terwijl je je klusje afwerkt.

Veel new year resolutions hebben te maken met gewicht verliezen en meer sport doen. Wij kunnen het niet voor jou doen maar wel helpen en het leuk en lekker maken.

Energieboost
Vanaf begin februari hebben we twee packages die je helpen long term ondersteunen. Onderbouw dit alles met een voeding die sterk gericht is op ‘raw products’. Fruit, groenten, veel kruiden, pitten, noten, zaden, witte vis, gevogelte. Vette vis en rood vlees zijn helemaal niet te vermijden maar een dagelijkse consumptie is niet nodig. De nieuwe voedingsdriehoek leerde ons dat al even, nietwaar 😊

Met een gezond voedingspatroon zal je dadelijk een verschil voelen in je energie niveau. Echt dadelijk. Niet veel moeite, voor de ongeduldigen onder ons, na twee dagen ben je al een fitter mens. En met die energie kan je al veel beter met die goede voornemens aan de slag.

Ik geloof niet in diëten, nooit gedaan. Het gaat erom een gezond evenwicht te vinden en vooral te focussen op gezonde inhoud (neemt niet weg dat meneer Haribo ook bij ons in huis komt).
Is je leven dusdanig druk dat je het telkens na een paar dagen je mooie voornemens opgeeft? Start met een gezond ontbijt (daar waar mogelijk voor te bereiden de avond voordien?), grabbel een gezonde snack mee terwijl je deur uitholt. Je gezonde focus zal gedurende de dag al minder in het vergeethoekje verdwijnen. En, babysteps tellen ook!

Hang on, good luck!!! We’re only human.

Bleu Marine & Citron Canon

Een fan van blauw? Dan ben je zeker fan van onze Drink (400ml) Bleu Marine.