Actieve kool in een shotje?

Have you met our #clean yet? Oftewel: de Black Beauty onder onze JusRé Shots? Ja hoor, je ziet en hoort het goed. Dit shotje is volledig zwart! Dat komt door ons secret ingredient actieve kool. Ook al komt de zwarte kleur steeds meer op in de voedingssector, toch vormt het voor velen nog een drempel. Zonde, als je ’t ons vraagt. Want koolstof, kool, houtskool,… is hot! En daar is een goede reden voor. Actieve houtskool is namelijk supergezond, superlekker en superhip! Wij helpen je graag over je drempelvrees heen.

Zwart door actieve kool

Maar waar in godsnaam komt die zwarte kleur toch vandaan? Horen we je al denken. Simpel: de zwarte kleur is volledig te danken aan de actieve kool – charcoal in het Engels. Actieve kool wordt verkregen uit vezelhoudende materialen zoals kokosschelpen, vruchtenpitten of notenschalen. Die materialen worden verhit om zo alle giftige gassen en onzuiverheden eruit te krijgen. Het resultaat van dit proces is een gitzwart poeder, beter bekend als actieve kool.

De voordelen van actieve kool

Het grootste talent van actieve kool is gifstoffen afvoeren uit het lichaam. De kool gaat specifiek op zoek naar gifstoffen in het lichaam, bindt zich eraan en neemt hen dan letterlijk mee op sleeptouw naar buiten. Hoe ingenieus het ook klinkt, onze voorouders hadden dat al lang door. In het oude Egypte, bijvoorbeeld, gebruikten ze actieve kool om wonden te verzorgen. In het oude China was de actieve kool dan weer het middel bij uitstek om het spijsverteringsstelstel te reinigen. Pas decennia later werd de helende en reinigende werking van koolstof erkend en overgenomen door de Westerse geneeskunde. Maar hé, beter laat dan nooit natuurlijk! 😉

Naast een uitstekende reiniger is actieve koolstof bovendien ook een echt superfood. Het bevat een aanzienlijke dosis antioxidanten die tal van gezondheidsvoordelen bieden, zoals:

  • De nierfunctie ondersteunen
  • Het cholesterolgehalte verlagen
  • Een opgeblazen gevoel tegengaan
  • Het concentratievermogen verbeteren
  • De adem verfrissen

Waag je aan ons zwart shotje met actieve kool!

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Waag je dan aan ons mega-hip shotje dat de zeer toepasselijke naam #clean draagt. Door de reinigende functie is het shotje ook een must-have in detox-kuren. Naast de actieve koolstof bevat het shotje ook appel, kokoswater en citroen. Dat maakt van deze zwarte kanjer niet alleen een ultragezond, maar ook een ultralekker shotje.

De kleur blijft echter zwart. JusRé zegt namelijk gestaag nee tegen kleurstoffen en smaakversterkers. Wij gaan 100% voor de natuurlijke smaak én kleur om zo de maximale voedingswaarde te garanderen.

Overtuigd? Get your own Black Beauty now!